Camping_Birkenstrand_Wolfgangsee_Østrig(2011) Det var lidt tilfældigt at vi kom til at bo på Camping Birkenstrand.
Efter en lang dag undervejs, ankom vi kl. 21.30 om aftenen i totalt mørke og valgte "den første, den bedste" campingplads vi mødte i St. Gilgen, men det skulle vise sig at være en rigtig dejlig tilfældighed....Wolfgangsee-og-Camping-Birkenstrand


Vi var blevet 2 timer forsinkede pga en trafikulykke på A9 og de to timer kunne vi ikke indhente... Vi prøvede heller ikke på det, for derved at skulle øge tempo og mindske pauser - det ville vi ikke...
Vi fandt et telefon nummer ved receptionen og tog chancen og ringede op og vi blev mødt af en meget venlig kvindestemme som sagde at hun ville være ved os inden 10 minutter og ikke lang tid efter dukkede en smilende campingmutter op og tjekkede os ind, endda på en dejlig plads, ikke langt fra sanitetsbygningen...  


Vi kørte vogntoget den korte vej ind og i mørket dukkede et hollandsk ægtepar op hjalp os med at skubbe vognen på plads.. Vi har godt nok mover på vognen, men i mørke og med en lommelygte, var det nemmere at sig pænt tak for hjælpen og få vognen ind på plads..

I 2011 boede vi på Camping Birkenstrand i en TEC Travel King 470 E
 
Næste dag da det var blevet lyst, vendte vi dog campingvognen, så vi fik udsigt ud mod søen, dog uden direkte at kunne se den, men vi kunne se de høje bjerge... da vi om morgenen gik ned til søen alle tre, tabte vi næsten pusten over det smukke syn som mødte os, krystalklart vand med det mest smukke grønlige skær som man kan tænke sig, næsten ikke en vind rørte sig og solen dansede i de små krusninger i vandoverfalden... Det var simpelthen næsten ubeskriveligt.

I 2019 boede vi på Camping Birkenstrand i en Caravelair Allegra 450
...

Det var så skønt at gen-se Birkenstrand og Wolfgangsee i 2019. Der er stadig noget så smukt og vi blev igen "ramt" af superskønt solskins- og sommervejr, så det kunne næsten ikke være bedre.
  Wolfgangsee_Camping-Birkenstrand
  Wolfgangsee-Camping-Birkenstrand-2019
Campingpladsen er delt i to dele, på hver sin side af den lille vej Schwand, men det er ikke specielt for Camping Birkenstrand, det er de hele vejen igennem, der ligger nemlig flere campingpladser fra hovedvejen og ned langs søen - hvoraf flere af dem var nogle vi slet ikke kendte til...

Cykler man ned af Schwand og følger bagvejen langs søen, i det omfang man kan, vil man erfare at der er overraskende mange campingpladser, nogle af dem nærmest i baghaven til private beboelser.
Har man sin cykel med, kan man med fordel cykle enten til St. Gilgen eller til den anden lille nærliggende by, Gschwendt, hvorfra man kan sejle over til St. Wolfgang på den modsatte side af søen, her cykler man blot ud af Schwand og kommer så til at nyde det stille og rolige bagland i fladt terræn langs søen. Til St. Gilgen er det også meget nemt at snuppe cyklen og tage den smukke tur derind, også langs søen.
  Camping_Birkenstrand_Asta_og_Lily
ET GENSYN EFTER 8 ÅR

Lily er campingpladsens hund, som vi lærte at kende i 2011, da vi besøgte Birkenstrand første gang.

Dengang, som nu, blev det til et møde mellem hende og Asta. Det var tydeligt at de to damer nu begge var blevet 8 år ældre. Lily var blevet en del mere dårligt gående end i 2011 (hendes skæve forben skyldes en gen-fejl), men hun klarede sig overraskende godt i både løb og gang her i 2019.

Hvordan Lily kunne finde frem til Asta og os, har vi ingen anelse om, men hun kiggede forbi flere gange og kunne stadig ikke helt forstå hvorfor Asta dog ikke ville være hendes hjerteveninde :) men med årerne var Asta dog blødet lidt op i kanterne.
Camping_Birkenstrand_Lindenstrand-WolfgangseeDet er super lækkert at bade i den smukke Wolfgangsee og vi dyppede os selv flere gange om dagen :) Dog skal man huske at have bade-sko. Bunden er ikke en sydlandsk sandbund, det er jo en bjergsø, så ja der er mange sten, men de er ikke et problem, blot man har bade-sko på.

Camping_Birkenstrand_Wolfgangsee_Østrig_2019

Herover: Søen venter kun på at blive "indtaget" :)
  Camping_Birkenstrand_2019
                FORNYELSER & FORBEDRINGER SIDEN 2011
Siden vi besøgte Birkenstrand første gang i 2011, er der blevet bygget en del.

En ny reception med både café område og butik samt et nyt område for check in og ud. meget meget lækkert, og bygningen er i fuldstændig harmoni med området og pladsen.

Desuden har man opført en ny toilet bygningen med de lækreste faciliteter, selv om det er svært at matche de i forvejen super faciliteter, så slår de nye baderum, de gamle, med et mulehår.
  Camping Birkenstrand 2019

  Camping Birkenstrand 2019
 
  Campi,g-Birkenstrand-2019
Det er nogle særdeles gode badeforhold man tilbydes på Camping Birkenstrand og alt er holdt tip-top i orden...
  Camping_Birkenstrand_Wolfgangsee_Østrig