Camping_Zlatorog_bohinj
I sommerferien 2017 fik vi endelig "taget os sammen" til at besøge Slovenien

og valget faldt på Camping Zlatorog Bohinj som ligger i Triglav Nationatlparken ved foden af de Juliske Alper.

 

Camping_Zlatorog_BohinjTidligere har vi ikke haft problemer med IKKE at kunne komme til at bo på en udset campingplads, men denne gang var det tæt ved at "gå galt".
Vi kunne ikke have forberedt os, da man ikke man forudbestille en plads på Zlatorog og der er ingen plads nr.


Efter at have kørt at en ret vanskelig, men velholdt, vej i 31 km fra Bled, kom vi endelig til Zlatorog. Kun for at se "Alt optaget" skiltet... vi fandt dog ud af at det ikke nødvendigvis var tilfældet. Vi fik ihverfald lov til at gå rundt på pladsen, for at se om der var et sted vi kunne "klemme os ind".

Vi skulle senere erfare at også andre fik en plads, hvor det nu var muligt.
Camping-Zlatorog-Bohinj
Camping-ZlatorogDer er stille ved receptionen, tidligt på dagen... Ellers var der rigtig travlt i den lille reception - og jeg kan egentligt godt forstå at de havde travlt... for de fortalte at der, da vi boede der, var presset 750 enheder ind på det relativt lille camping område.
Camping-Zlatorog-BohinjDette ødelagde lidt vores oplevelse af og forventninger til Zlatorog, man følte virkelig presset på pladsen og det var faktisk ikke så rart.
Camping-Zlatorog_No_camping_rulesVores udsigt blev på et tidspunkt en slovakisk autocamper af anseelig størrelse...og sammen med de andre autocampere, gjorde det at vi følte os virkelig som sild i en tønde da vi blev helt omringet af autocampere...
Camping-Zlatorog
Undergrunden bestod af klippegrund og var meget svær at banke pløkker i, så vi valgte fra start IKKE at sætte vores Isabella Sun Blue op. Dette ville selvfølgelig have givet lidt mere albuerum omkring os...
Camping Zlatorog ved Bohinj søen ligger jo i selve nationalparken Triglav, den eneste af sin art i Slovenien og dette landskab er på ingen måder "trimmet" og det er campingpladsen heller ikke...

Udenfor pladsen møder man "livet" og det betyder blandt andet - landbrug... Da Asta fik øje på "de store hunde" - var hendes morgentur pludselig ikke så vigtig... hun ville hjem til campingvognen :)
Camping_Zlatorog_Bohinj
Nogle campister var så "heldige" at have et vækkeur med på tur... Køernes bjælder kunne virkelig høres...
 Camping-Zlatorog
På vej til Ukanc (frit oversat til "udkanten" ) hvor Zlatorog ligger, mødes man af de mest utrolige scenerier billedet th. er helt uredigeret, bortset fra størrelsen.

...og ja, der ER fisk i floden :)

Triglav-surroundings-Bohinjska-riverBohinjska floden...
Triglav-Nationalpark_Slovenia
Camping-Zlatorog-Bohinj
                           TELTCAMPING PÅ ZLATOROG
Camping-ZlatorogCamping Zlatorog var virkelig teltcampisternes paradis. De kunne finde sig en skyggefuld plads mellem træerne og havde rigtig let adgang til søen. Dog var de pladser uden strøm, men det var uden betydning, at dømme ud fra mængden af telte...
Camping-Zlatorog
Kajakkerne tidligt om morgenen...
Camping-Zlatorog-BohinjBadestranden er ekstra stor, når det har været så varmt og så længe, som det var i Slovenien i sommeren 2017.
Camping-Zlatorog-BohinjKONKLUSION:

Vi føler os ikke sikre på at vi vender tilbage til Zlatorog. Ja - området er gudesmukt, men det er for usikkert at køre så langt, uden på forhånd at vide om man rent faktisk KAN komme til at bo på pladsen.
Denne Youtube video skabte vores lyst til at besøge Zlatorog & Bohinj søen:

 
Camping-ZlatorogFørst Königssee og nu Bohinj

Selv om det var en meget smuk sejltur på Bohinj søen og turbåden tidligere har sejlet på Königssee i Berchtesgaden, så var turen altså ikke lige så imponerende som den er når man sejler på netop Königssee.


Båden som sejler på Bohinj har sejlet med turister siden 1952, men en gang om året kommer båden på land og gennemgår et stort hovedeftersyn...
                                   MODERNE TOILETTER & BAD

Det har sikkert kostet en del forhandlinger at få lov til at bygge den nye toiletbygning på campingpladsen, men flot og velfungerende, det var den til fulde
Camping-Zlatorog-Bohinj
Camping-Zlatorog-Bohinj