En ukendt plads for os, som vi er glade for at have lært at kende...

Lyset, stemningen, vandet og naturen - det finder du til fulde på Camping Schwennau.

Du finder ikke ret meget mere, men kan du nøjes med det, så tag endelig til Camping Schwennau og nyd et ophold tæt på byen uden du fornemmer det, men med naturen i forhaven og baghaven.

Adressen til pladsen:

Schwennaustraße 41, 24960 Glücksburg (Ostsee), Tyskland - tlf: +49 4631 2670 -  email: schwennau@gmx.de
    
 

Camping-Schwennau
"med en "Hammerslags-beliggenhed på en ren 5+"
Camping-Schwennau-Glucksburg
Camping-Schwennau
Flensburg-FjordDer er nok at se på ude på fjorden....
Desværre så kæmper campingpladsen for sin overlevelse. I området bag ved pladsen er arealet blevet opkøbt af en pengestærk forretningsmand, som vil skabe nok et feriecenter og så bruge campingpladsens areal som "hygge-område" med direkte adgang til vandet. Pladsen er kommunalt ejet, men trods det, så kæmper forpateren for den overlevelse...

Kampen har været så optrappet af kommunen har haft spærret den offentlige Förde Boulevard af midt på åen Schwennau - SE ARTIKEL - men har der måtte bøje sig, kun for at sætte nogle beton piller op, så campingvogne ikke kan komme ind på den del af af pladsen, mens der så er adgang for gående på stien og for telt campister på cykel. Det er ikke nemt at være den lille mand i en kamp mod myndighederne og "de pengestærke". Forpagteren er selv overbevist om at jo flere besøgende, jo lettere er det at vinde i en kommende ret-sag...og vi hjælper gerne...
Camping-Schwennau-Glucksburg
Camping-Schwennau

Denne fortælling om Camping Schwannau handler ikke så meget om selve pladsen, for der er ikke så meget at fortælle, men dens beliggenhed er unik i forhold til Glücksburg, som er utrolig smuk og hyggelig med både historiske bygninger og handel og caféer.

Schwennau
Om campingpladsens faciliteter & omgivelserne
Camping-Schwennau
"Back-to-nature så det basker"

Det var vores første besøg på Schwennau, men bestemt ikke det sidste og det overraskede os meget over så mange danske campister vi mødte på pladsen og som var gengangere gennem mange år, her snakker vi mellem 10-15 år.

Det er flot i dagens campingplads verden
Förde-Boulevard-Glücksburg
Camping-Schwennau
Camping-Schwennau
Mens vi nussede rundt i campingvognen, kom politiet pludseligt forbi, ikke for at hente en af os, men for at nyde den smukke udsigt og holde en lille pause... 


Jeg henvendte mig til dem og fik tilladelse til at snuppe et billede...det er jo ikke hver dag man har loven lange arm holdende foran sin campingvogn....

Man skal ikke forvente samtalekøkken og tip top moderne toiletter og bad, for det finder man ikke på Schwennau, men tag ikke fejl...alt er holdt i orden og fungerer og hjælpsomheden fra værtsparret er en ren 12'er!

Til gengæld får man natur, fred og ro i overdådige mængder og det er først og fremmest det søger når vi tager på tur.
Camping-Schwennau
Camping-SchwennauDer er bad og toiletter to steder på pladsen og et brusebad på 7 min koster en €.
Glücksburg-Strandhotel
Förde-BoulevardDet er imponerende at stille sig ud for enden af den meget store bro og så kigge ind mod promenaden...
Förde_Rundfahrt_Glücksburg
Förde-Boulevard-GlücksburgDer er plads til både sol, leg og spisning af is og pølser på strandpromenaden.Förde-Boulevard-GlücksburgOg melder lysten sig, kan man også tage turbåden ind til Flensburg, gå rundt og turiste og så tage båden tilbage og gå de 15 minutter tilbage til camping pladsen.
Man kommer næsten ikke uden om Glücksborg Slot hvis man besøger Camping Schwennau. Man kan gå dertil via stien langs fjorden - FÖRDE BOULEVARD.

Herunder: tekstkilde wikipedia

Lyksborg Slot (på tysk: Schloss Glücksburg) blev bygget mellem 1582 og 1587 af Hans den Yngre, som var søn af Christian 3.

Det regnes blandt de mest betydningsfulde renæssance slotte i Norden. Det blev bygget på ruinerne af Ryd Kloster, som tilhørte cisterciencermunkene. Slottet ligger i den tyske delstat Slesvig-Holsten.

Vandslottet ligger direkte i Lyksborg by på en dæmning, som blev bygget på en 2,5 m høj granitsokkel. Forbindelsen til land gik over en bro. Slottes bygherre Hans den Yngre blev stamfader til både den augustenborgske linje og det nuværende danske kongehus af den lyksborgske linje. Slægten uddøde i 1799, hvorved besiddelserne tilfaldt den danske krone.

Glücksburg-SlotGlücksborg-Slot-Orangeriet
Lyksborg Slot var før 1864 en dansk kongelig residens. Frederik 7. var ofte på slottet. Han døde her den 15. november 1863 før krigsudbruddet i 1864.