camping med hund
I facebookgruppen
Campingliv med hund,


som Mona skabte for flere år siden
henter vi selv mange gode tips om at rejse med sin hund og at have den med på camping i både ind- og udland. Dette er en god saglig og meget informativ gruppe, for campister som også er hunde ejere eller ønsker at blive det....

LINK TIL GRUPPEN
Hunden-med-på-camping
I det omfang at Asta vil, hilser hun på andre hunde, selv om hun nogle gange syntes at de tager sig nogle friheder...

Man holder vel på sin dyd, ikke? :)

hund_og_shopping
Asta KAN godt være alene i campingvognen, helt uden problemer, men hun er næsten altid med os.
Ind imellem må hun så finde sig i at være i venteposition, på at komme videre til næste "google-opgave", med sit snuseri, det er ikke altid lige populært...

I bl.a. Tyskland må hunden komme med  i de fleste butikker og stormagasiner...eller bliver dørerne oftere åbnet når hun sidder i sin klapvogn.

Lhasa_Apso_på_campingVi er Apso fans!

Asta har ikke læ
ngere sin lange pels, som Lhasa Apsoen er så kendt for.

Det er meget besværligt at håndtere når vi er på camping, og efter mere end 30 år med langpelsede hunde, er jeg (Mona) kørt lidt sur i arbejdet... men smukt, det er det...

Lhasa_Apso_camping
Asta var ellers meget tålmodig, når hendes pels skulle ordnes, men det var til for stor gene for hende når vi var ude og gå tur camping-med-hundmed den lange pels...


Man går pænt i vandkanten... Asta vil ikke i vandet...

Vi forsøgte i 2017 ved Bohinj søen i Slovenien, for at køle hende lidt af, men DET var ikke populært, heller ikke selv om vi holdte og støttede hende på alle måder...

Stiv som et bræt og HUN ville bare op!
CAMPING MED HUND UDE & HJEMME
På sommerferien 2016, indviede vi for alvor hende den Innopet Trolley vi tidligere på året havde købt af nogle venner og DET har vist sig være et genialt køb.

Hun skal ikke slæbes gennem en lang dags turisme og klapvognen kan samtidig med Asta, også bære vand og rygsæk. Selvfølgelig bruger hun også sine ben. Asta elser en by-tur, men det er altså rart for hende, og for os, at hun kan få en pause...
Asta med hat

PÅ SHOPPING I TYSKLAND

Det er uhyre nemt og bekvemt at have sin hund med på camping i Tyskland.

I 2014 var vi på sommerferie ved Pløn og en dag var vi i Eutin, hvor Kai skulle ind i et stormagasin for at købe nogle t-shirts.

Det var meget varmt og jeg tillod mig, med Asta i favnen, at gå ind og spørge om jeg måtte vente på ham indenfor i skyggen, men fik så at vide at jeg da bare kunne tage Asta med på shopping....
Det første stykke tid gik jeg helt vantro rundt og kiggede mig over ryggen hele tiden, men da jeg kom op på den etage hvor Kai befandt sig, mødte jeg en mand som havde sin hund med i snor og det var en hund på størrelse med en lille Shetlands Pony... Derefter slappede jeg af og nød resten af turen rundt mellem hylderne og jeg måtte da også forevige øjebilkket med et foto.
Shopping med hund i
                    Tyskland Hos Karstadt i Eutin - første shoppingtur
Rossman-Bad-Segeberg
 Asta står på min jakke i kundevognen.

Hos Rossmann (Matas butik i Tyskland) må ens hund ikke selv gå rundt i butikkerne, men bærer du din hund, eller har den i klapvogn, er det ikke noget problem - ej heller hvis vovsen sættes i en kundevogn.
Hunden med til Bohinj i
                     SlovenienMAN NÅR NYE HØJDER SOM HUNDE EJER

Asta har været med i en del svævebaner gennem årernes løb
og da vi i sommeren 2017 besøgte Bohinj søen i, hvor vi også boede på campingpladsen, var det ingen undtagelse... Neden for foden af bjerget var det VARMT, så hun nød at komme op i den svalende luft oppe i bjergene.
Lake Bohinj, Slovenia 2017
Asta er INGEN vandhund og vi får hende ikke frivilligt ud at svømme med os. På grund af varmen i Slovenien ville vi dyppe hende i søen. Hun blev våd, men hun var stiv af skræk og meget fortørnet i lang tid bagefter...men det var ret varmt da vi besøgte Slovenien i sommeren 2017.
Vogelbahn Minjak, Lake Bohinj
                   2017
med bussen
                    Neckargemünd-Heidelberg NÅR HUNDEN TAGER BUSSEN

Ganske ofte tager vi bussen ind til en større by som vi gerne vil se.

Dels er det billigt at køre med bus, specielt i Tyskland og dermed slipper vi også for at kæmpe med at finde en p-plads.

med hunden i Kelheim
Asta elsker en bytur, med hvad det indebærer af mennesker på gaden og en del forhindringer.

Det er ikke noget som generer hende og alle de nyheder og informationer hun henter ved byens husmure og lygtepæle, ville gøre selv Google misundelig.

Ind imellem må vi dog trækket stikket, når vi kan se at hendes batterier er ved at løbe tør for strøm og så er det skønt med hendes klapvogn i baghånden.

SE VIDEOEN FRA SOMMEREN 2011

SEJLTUR MED ASTA I ELEKTROBÅD PÅ WOLFGANGSEE 2011

åbner i et nyt vindue (Youtube)

På "efterårsmanøvre" ved CampOne Assens Strand - Oktober 2020
CampOne-Assens-Strand
CampOne Assens Strand
Vi indrømmer det blankt. Vi har en hund som ikke er som hunde er flest.

Asta er ikke til natur i for store mængder og en tur i skoven, plejer ofte at ende med et "jeg-vil-hjem" udtryk og gearingen sat i bak.
En stille strand med siv og græs, hvor hun kan gemme sig lidt af vejen, går fint an, og disse kriterier har vi fundet ved både CampOne Ajstrup Strand & CampOne Assens Strand samt ved Sønderballe Strand Camping mellem Haderslev og Åbenrå.

Det vilde "frådende" Vesterhav er IKKE noget hun sætter pris på, og i hendes snart 12-årige liv, er det endnu ikke lykkedes for os at komme tættere på Vesterhavet end yderste klitrække, med hende i snor.
Tannisby-Camping
Camping med hund Herover: Ugerløse Camping ved Kalundborg
Camping ved Flensborg
                    FjordHerover: Camping Schwennau ved Flensborg Fjord

Om vi camperer i Danmark eller udenfor Danmark's grænser betyder intet for os. Asta er altid med og vil aldrig blive efterladt på en hundepension eller passet privat. Hun er en del af vores liv...også når vi er på camping.
Innopet Trolley i brug på
                   turisttur
Camping med hund
camping_med_hundAsta nyder friheden (med begrænsninger) når hun er med på camping og når vi turister har vi stor glæde af hende Innopet Trolley.
Hun kan ikke, og skal ikke, klare en hel dag på 4 ben med hed asfalt og steghed varme og så er det samtidig rart at klapvognen kan transportere vand til os alle 3, samt rygsæk og andre småting.

Desuden snupper hun sig i ny og næ et hvil og så kan vi spise en god is eller drikke en kold øl ved en café.
på camping ved Mosel, Camping
                   Rissbach 2018
hunden med på camping En 3-meters Isabella Shadow er blevet lavet om til en indhegning til Asta...
hunden med i cykelkurven
LEG HØRER OGSÅ MED...

Asta elsker hendes 25 kr's tøjbolde fra IKEA, og de har holdt i mange år. På billedet er vi på Camping Bosau ved Pløn i 2014. Hun har både en sort og en rød bold og de kan ikke gøre skade, hverken på hende eller materiel.
NÅR HUNDEN CYKLER MED!

Asta elsker også at komme med i cykel kurven og opdage verden på den måde, sammen med os og vi behøver ikke være nervøse for om hun forsøger at hoppe ud - det gør hun IKKE og har aldig forsøgt på det...

Når vovsen leger
hunden er da med på
                   Königssee      Kai & Asta sammen på den meget smukke Königssee. Ord er overflødige...
På cykeltur med hunden ...
På en meget varm sommerdag, skal Asta ikke gå rundt på glohed asfalt, og der kommer hendes trolley rigtig til sin ret. Hun FÅR snuset husmure og lygtepæle, men vi har en gang, i Koblenz, oplevet hvad det vil sige at have en overophedet hund, og det ønsker hverken vi, eller Asta, at opleve en gang til!
På cykeltur med hunden
På tur med hunden