En stor del af mine fugle billeder er taget ved Randers Fjord - nærmere betegnet, ved den lille hyggelige by, Uggelhuse. Desuden kommer jeg ganske ofte i den prægtige skov tæt ved, Floes Skov. Ydermere tager jeg mange billeder når vi er på campingtur, og mange af dem er, så vidt muligt, af natur og dyrelivet. Naturligvis går fuglene i Assentoft, hvor vi bor, heller ikke "ram forbi" :)

Floes-skovSIDEN ER UNDER OPBYGNING

                
Kaspisk Måge
De to billeder er taget på Genner Strand ud for Sønderballe Strand Camping en tidlig morgen.Kaspisk-MågeKaspisk_Måge

I 2013 fik jeg mulighed for at komme ud på Randers Fjord i en jolle, og der kom mit kamera på overarbejde.

Det var ikke det kamera jeg benytter i dag, men et godt Sony spejlrefleks kamera. Grunden til at det kamera blev skiftet ud, var at det ikke var hensigtmæssigt at skulle skifte objektiv under en foto tur og dette undgår jeg mied mit nuværende NIKON COOLPIX P900.


                       Fjordterner
Terner               LÆS OM FJORDTERNEN


Fiskehejren Firksehejrener en statelig fugl, som det ikke altid er nemt at få taget et godt billede af, men ved Frydenstrand Camping var jeg heldig ...

LÆS OM FISKEHEJREN


Hvid Vipstjert
Vipstjert
Når jeg ser en Vipstjert fare rundt på jorden, får jeg altid en tanke på tegneserien fra ming ungdom, ROADRUNNER. En Vipstjert en virkelig hurtig på benene!
Vipstjert

Musvågen
Musvåge
Jeg har SÅ længe været på "jagt" efter rovfugle, men de er utroligt svære at få bare nogenlunde billeder af, og ikke mindst mens de er på vingerne, hvilket de som regel er i stor højde og langt fra mennesker.
LÆS OM MUSVÅGEN

Rød GlenteRød-GlenteLÆS OM RØD GLENTE


Bomlærken
i Floes Skov ved Randers Fjord

Bomlærke LÆS OM BOMLÆRKEN

Sangdrossel
i Floes Skov

Sangdrossel LÆS OM SANGDROSLEN

Gærdesmutte Gærdesmutte LÆS OM GÆRDESMUTTEN

Skægmejse
ved Uggelhuse, Randers Fjord
SkægmejseJeg havde flere gange, i glimt, set den meget smukke Skægmejse i Uggelhuse i rørskoven ved Randers Fjord og jeg måtte da også sidde i halvanden time stille på min transportable stol fra Wolf Camper, før jeg fik mine billeder ... men de var værd at vente på!

 LÆS OM SKÆGMEJSEN


DompapDompap
LÆS OM DOMPAP

Bogfinke Bogfinken LÆS OM BOGFINKEN

VindrosselVindrosselDer følger en lille beretning med om dette billede. Jeg var på morgentur med hunden og observerede en "solsort lignende" fugl på relativ lang afstand. I den situation var jeg rigtig glad for den kraftige zoom som mit Nikon har. En Vindrossel er ikke en fugl man sådan bare lige møder i hverdagen! Ihvertfald ikke hvor vi bor.

LÆS OM VINDROSLEN

Silkehaler
i Assentoft ved Randers
SilkehaleSilkehaler er nogle spektakulære fugle og da jeg en tidlig morgen fik fotograferet en meget stor flok i Assentoft, må jeg sige at jeg næsten ikke turde tro på mit held og glædede med til at komme hjem for at se "fangsten" på computeren.
Silkehaler
                LÆS OM SILKEHALER

Sivsanger
ved Mou, LimfjordenLÆS OM SIVSANGEREN

Stor Flagspætte

Flagspætten hører man oftere end man ser.FlagspættenFlagspætten hører man oftere end man ser den, men i Floes Skov har jeg været heldig nogle gange, specielt fordi jeg har placeret mig et godt sted og så holder mig i så meget ro som muligt...

LÆS OM FLAGSPÆTTEN


                  SkovskadenSkovskadenDa vi var på pinsetur 2020 til Frydenstrand Camping, på sydsiden af Limfjordens udmunding til Kattegat, fik jeg endelig "skudt" en Skovskade! Det er ikke en fugl som er nem at komme tæt på.

Det er det gode ved campinglivet. Sidder man stille og venter, mest tidligt på dagen, hvor der stadig er mest fred og ro på pladsen, kan man tit se fugle som man ikke møder normalt, for fuglene har på en sær måde, vænnet sig til campister!skovskaden


                        Stilits
                i Assentoft ved RandersstillitsEn Stilits er en meget meget smuk fugl, som det kan være svært at komme tæt på med kameraet.

Dens spektakulære farver og smukke ydre, gør den til en fugl, som jeg til enhver tid det er muligt, vil forsøge at få billeder af.

                  LÆS OM STILITSEN


                        Blåmejse
             i Assentoft ved Randers
BlåmejsenAf alle fugle, så er Blåmejsen min ynglingsfugl.

Jeg kalder den en "banditfugl", for med sine sorte maskering og sit frække væsen, så ER den en lille bandit i mine øjne og jeg er vild med dens pastelfarver.

                 LÆS OM BLÅMEJSEN

Også her følger der en lille historie med disse billeder. Jeg havde været på en tidlig morgen tur for at fotografere ved Randers Fjord og for lige at "få det hele med" kørte jeg meget langsomt det sidste stykke vej op mod hvor vi bor, og pludselig var der en forvirret hjort midt på vejen, som ikke kunne komme hele vejen over på grund af en indhegning. Jeg bremsede straks op, greb mit kamera, som allerede lå ved siden af mig, klart til skud og så fik jeg disse utrolige billeder med hjem.
Rådyr på vejen
Rådyr på vejen
Rådyr på vejen
Rådyr
Rådyr
Min tanke var dernæst, at er der en, er der muligvis flere og det viste sig at holde stik, endda en meget drægtig hind. Der var jeg glad for den kraftige zoom linse som mit Nikon Coolpix kamera har og jeg dermed de skønne billeder med hjem ...
                                                  PÅ CAMPING I SKOVEN
Auning_Camping
Vi har flere gange boet på Auning Camping, hvor vi, udover den hyggelige stemning, også nyder naturen og skoven omkring pladsen.
Egern_Auning_Camping
Specielt er der en del Egern i de høje træer som omkrænser campingpladsen og en dag fik Campingfatter Bjarne øje på et af de daglige Egern, og så fik jeg gang i mit kamera og jeg fik et rigtig godt billede "i kassen".

Randers_Fjord
    Smukke Randers Fjord i den tidlige morgensol :) Ren balsam for sjæl og krop!


                                            EN ODDER VED RANDERS FJORD
Odder_Randers_Fjord Odder_Randers_Fjord
Endnu en tur ved fjorden, hvor Asta rent faktisk var med og der observerede jeg pludselig at sivene bevægede sig betydeligt mere uroligt end vindstyrken berettigede til, så jeg listede i den retning med Asta i flexilinen, og der stod jeg pludselig omkring 5 meter fra Odderen. Asta var ligeglad og reagerede overhovedet ikke og Odderen, med sit ene fingerende øje, så lige mig an, og så fortsatte den sin jagt på mad. En fantastisk oplevelse.