Vi er nu ejere af den 5. vogn i rækken, efter at vi i 2009 købte vores første campingvogn. På billedet, vores nuværende LMC Musica 470E.

...men i bund og grund, så må vi indrømme overfor os selv at vi foretog en fejlvurdering, ved at sælge vores første TEC, som er den direkte årsag til at vi nu er LMC ejere.

Vognen har samme indretning som vores første Travel King, blot 6 år yngre og særdeles flot indrettet.

 LMC-Musica-470-E

Vores Adria Unica var en god læremester og gav os mange gode oplevelser i næsten et par år, men i slutningen af 2010 solgte vi vognen privat og brugte vinteren til at overveje situationen og begyndelsen af 2011 begyndte vi at lede efter en LMC, men på campingferie.dk's forum blev vores opmærksomhed henledt på T.E.C. - deres store lighed og opbygning. Glade var vi, da vi i februar fandt frem til en T.E.C. Travel King 470 TE, som var til salg privat udenfor København.

Man får en idé...som kan være svær at slippe. Vores var at vi ville have en mindre campingvogn, som var nemmere at trille vejene tynde med og som ikke krævede så stor en bil som trækker og derfor solgte vi vores T.E.C. Travel King i efteråret 2013 og købte en Adria Action 361 LH, men efter kun et halvt år, måtte vi erkende at den vogn trods alt var for lille til vores måde at campere på. Stor var vores glæde, da vi hos Jysk Caravan Center igen fandt en T.E.C. - denne gang en Travel King 460 TDF.

Det skulle dog vise sig også at være en relativ kort fornøjelse, da vi "opdagede" en LMC Musica hos Brønderslev Caravan

ADRIA UNICA EXCLUSIVE 502 UP - ÅRG. 1999
VORES FØRSTE CAMPINGVOGN
  • Egenvægt:   950 kg
  • Totalvægt: 1300 kg
Fordele:
- God plads indendørs
- Godt køkken og gode skabe
Ulemper:
- Hynder i siddegruppen ikke så behagelige
- De grønne vinduer var ikke så kønne
- Interiør på toilettet var i plastik
Adria_Unica_exclusive_502_UP_1999
Det første billede af vores første vogntog... Her på Ejer Bavnehøj rasteplads i 2009 på vej hjem efter vi har hentet vognen hos Vestsjællands Camping Center...
  Adria-Unica-Exclusive-502-UP
  Adria-Unica-Exclusive-502-UP
Vores Unica var en god læremester og vi fik mange gode ture i "Adriane"
En dejlig stor siddegruppe, men det var ikke de bedste hynder i verden...
Adria_Unica_Exclusive_502_UP
Den længste tur vi var på med vores Adria Unica var i 2010, hvor turen gik til Mosel. Vi boede på Camping Mosel Insel i Treis-Karden. Planen var egentligt at vi skulle have været længere syd på, men der var så dejligt, at vi forlængede opholdet...

Kai's to niecer var med på turen og det gik fint med at sove i vognen, alle 5 (incl. Asta), men ellers havde de også deres eget lille telt med...
Adria-Unica-Albertinelund-Camping
Den første tur med egen campingvogn gik til Albertinelund Camping på Djursland. Med ny-indkøbt havebord fra jysk, faktisk købt på vejen derud... Vi var helt grønne med det at være campister på egen hund,vså vi kom midt i lukketiden til frokost...men ringede blot på - det var en noget gnaven campingfatter som kom og lukkede os ind, men vi anede intet om middagslukket og den slags :) Læs mere om den tur 

Det var en fantastisk oplevelse selv at være afsted med egen campingvogn og vi fik god hjælp af nogle fastliggere, som viste sig også at komme fra Randers. Lidt fattig var turen dog, det var uden hund. Vi havde i Januar samme år måtte sige farvel til vores gamle hund, Maya og det var helt uvist om vi igen kunne købe en hund, mens vi boede i den lejlighed vi dengang boede i. Asta var dengang heller ikke blev født... hvilket først skete i Maj samme år.
  Adria-Unica-Exclusive-502-UP
Adria-Unica-Exclusive-502-UP
Asta elskede at ligge i vinduet i vores Adria Unica. Vi blev dengang enige om at hun altid skulle have den mulighed, hvilket vi dog ikke har kunne overholde.

...desværre for hende... 

Vi købte i 2010 et fortelt til vores Unica,et Isabella Magnum, som vi desværre aldrig kom helt overens med. Set i bak spejlet skulle vi nok have været mere tålmodige, for det var et rigtig lækkert telt.
Adria-Unica-med-Isabella-Magnum
Adria-Unica-Exclusive-502-UP-1999
T.E.C. TRAVEL KING 470 TE - ÅRG. 2004
FUNDET VED ET TILFÆLDE
  • Egenvægt:   1075 kg
  • Totalvægt:   1300 kg
Fordele:
- Enkeltsenge
- God plads til 2 voksne + hund
- Nem håndtering
Ulemper:
- Lille køkkenbord
- Manglende vindue i dør
- Manglende lasteluge i højre side

Vi ledte faktisk efter en LMC, og havde fundet en hos en forhandler, hvor vi så ikke kunne blive enige om prisen.
 Vores opmærksomhed blev så rettet mod T.E.C af nogle brugere på Campingferie.dk's forum og vi blev meget overraskede over den store lighed, de to mærker imellem, men de kom jo også fra samme fabrik og samlebånd. Kai sad en sen nattetime og surfede lidt på nettet efter T.E.C. vogne og fandt frem til en privat sælger udenfor København som havde, hvad der senere skulle vise sig, en rigtig velholdt T.E.C, til salg og der gik ikke lang tid, før vi var på vej mod hovedstadsområdet uden nogen vogn på krogen, men det var anderledes på hjemturen :)
T.E.C_Travel_King_470_TE_2004
T.E.C_Travel_King_470_TE_2004
T.E.C-Travel-King-470-TE-2004
Set i bagklogskabens klare lys, skulle vi ikke have solgt vores Travel King. Vi var glade for vognen og den fungerede rigtig godt. Dog var der begyndt at opstå "nykker", som vi skulle have kigget nærmere på.

Vognen blev skiftet ud med en Adria Action...
 
T.E.C-Isabella-Capri-Lux
Vi var desværre alt for ofte for dovne til at bruge forteltet. På billedet er "hele gøjemøjet" sat op på Kattegat Strand Camping i pinsen 2012.
TEC-og-Isabella-Capri-Lux
på grund af enkelt sengene, var køkkenbordet ret lille, hvilket tit var til gene...

Det at benytte et fortelt giver så mange fordele...
 Her får Kai og Asta sig en snak om stegens videre skæbne efter endt ophold på COBB grillen..
T.E.C-Travel-King-470-TE-2004
En af de ting som irriterede os ved "Adriane" var de løse tæpper, som aldrig lå hvor de skulle og som samlede skidt.

Vi fik en af Kai's kollegaer til at hjælpe os med at lægge tæppe i vognen i et stykke. Det gav et flot finnish og vi slap for tæpper som samlede skidt og b
lev slidte i kanterne.
ADRIA ACTION 361 LH - ÅRG. 2014
DEN LILLE SMARTE REJSEVOGN
  • Egenvægt:    850 kg
  • Totalvægt:  1000 kg
Fordele:
- Nem at køre med
- Nem at håndtere
- Rigtig godt endekøkken
- Godt toilet med smart håndvask
- Godt stort køleskab
- Adgang til køkken vindue besværligt
Ulemper:
- For lille laste evne
- Besværligt at rede senge
- Meget støj i regnvejr
- Manglende skabsplads til tøj
- Affaldsspand i vejen for skuffer
- For dyrt at købe Isabella fortelt til vognen
Adria_Action_361_LH_2014
Adria_Action_with_Reimo_Tent
Adria_Action_361_LH_2014
Mulighederne med en Adria Action er større end man lige regner med.

Vi brugte bl.a. en 400 cm Isabella Shadow (en større Shadow, ville også have fungeret godt...). Senere købte vi det tyske Reimo fortelt, som er skabt til en Adria Action og er uhyre nemt at sætte op.
En Adria Action er en genial lille rejsevogn, for dem som ikke kræver meget plads. Dog er der IKKE meget lastevægt at give væk af, hvis man skal væk i længere tid.

Den anderledes bagende, er lavet bl.a. for at mindske luftmodstand, men er ogsålavet for at give god plads i skabe over køkkenbordet og på badeværelset. Når jeg skriver badeværelse, stemmer det med at der, utroligt nok er installeret bruser og badeforhæng i vognen.
Adria_Action_361_LH_2014
Adria-Action_361_LH_2014
Behagelig siddegruppe, specielt med det store sky-roof vindue og det mindre panorama vindue. 

En ting vi dog ikke lige havde tænkt på at regn på det store vindue giver ret meget støj i vognen og da vognen er lavet i glasfiber og ikke er helårs-optimeret, gav regnvejr generelt mere støj indenfor end i de andre vogne vi har ejet.
Selve køkkenet i en Adria Action 361 LH er super duper og det var vi rigtig glade for. I vores LH var det et ende køkken - en grund til at vi valgte den model, men som også endte med at være en af grundene til at vi solgte vognen igen. I en PD model med sidekøkken, er der fast seng og en lille sidde gruppe, hvilket nok ville have været bedre for os og vores sovemønstre.

Adria-Action-361-LH-2014En meget irriterende ting ved køkkenet i vores Adria Action, var at jeg (Mona) skulle udenfor vognen for at lukke vinduet op og spænde det, så det ikke klappede i igen.
Jeg var simpelthen ikke høj nok til at det kunne indefra vognen, og når vinduet så skulle lukkes igen, måtte jeg så en tur udenfor vognen en gang til... Det var på ingen måder optimalt.

T.E.C. TRAVEL KING 460 TDF - ÅRG. 2008
TILBAGE TIL T.E.C.
  • Egenvægt:  1025 kg
  • Totalvægt:   1350 kg
Fordele: 
- Emhætte
- Rundsiddegruppe
- Rigtig godt køkken
- God varmefordeling
Ulemper:
- Mangende vindue i dør
- Lille køleskab
- Harmonika dør til seng
- Manglende vindue i front
- 
runde hjørner i siddegruppe
TEC-Travel-King-460-TDF-2008
Ventura-Explorer-X-Large
Vi har købt et Ventura Explorer X Large fortelt, som vi ser frem til at bruge, både som telt og som solsejl.


Vi gør meget og har gjort meget for at holde vores campingvogne i orden.

Her får vores T.E.C. Travel King 460 TDF lige en tur udvendigt med lidt vand og sæbe - i regnvejr ved at mærke. Så kan naturen tage sig af afskylningen...
tec-travel-king-460-tdf
TEC-TRAVEL_KING_460_TDF_2008
Det er et yderst komfortabelt køkken der er i vores nuværende køkken. God plads og en emhætte der fungerer godt :)
T.E.C-Travel-King-460-TDF-2008
tec-travel-king-460-tdfEn dejlig behagelig siddegruppe, som ville have været helt i top, hvis hjørnerne havde været vinkelrette, hvilket havde givet bedre komfort siddende på langs.
tec-travel-king-460-tdf

TEC-Travel-King-460-TDF-2008
Et godt solidt håndvask arrangement

Af de fire ovennævnte campingvogne, har det uden tvivl været vores første TEC Travel King som vi hidtil har været gladest for og set i bakspejlet skulle vi ikke have solgt den til fordel for en Adria Action. Da vi i begyndelsen af April 2015 besøgte BRØNDERSLEV CARAVAN & TRAILER CENTER, for at få lavet nogle småting på vores TEC Travel King 460 TDF, faldt vi pladask over en LMC Musica 470 E med den helt samme indretning som vores første TEC Travel King, blot 7 år nyere og flottere indrettet og vi vidste med det samme, at den måtte vi bare eje.

Tiden som TEC ejere er hermed slut for os. De nyere TEC campingvogne rammer os ikke på samme måde og da TEC ikke produceres længere af LMC, kan der ikke rettes op på det. Sjovt er det, at alt indmaden fra vores LMC Musica, på ganske kort tid kunne flyttes over i vores første TEC Travel King.