Vi fandt ud af, da vi havde besluttet os for at blive på Camping Mosel Insel i Treis-Karden, at vi ville en tur på Burg Eltz.
Det var en oplevelse af de bedre, men samtidig på en meget varm dag, hvilket lagde en dæmper på vores aktivitetsniveau.

En større restaurering var i gang på borgens ydre, så det var ikke så flatterende fotografier vi selv kunne tage af den smukke borg, derfor har vi sakset det venstre billede fra Wikipedia.Ikke langt fra Treis-Karden, hvor vi camperede på Mosel Insel Camping, i sommeren 2010 ligger Burg Eltz og det var ganske oplagt at besøgt borgen. For en sjælden gangs skyld stolede vi ikke helt på GPS'en og det resulterede i en længere omvej, men til gengæld fik vi så set noget mere af det smukke bagland til Mosel, som vi ellers nok ikke ville have fået set.


Til gengæld blev der ikke sparet på smukke ting indendørs og vores kamera var flittigt i brug.


Det var svært at løsrive sig fra de mange smukke ting i Skatkammeret og der var hele tiden noget nyt at kigge på.
Selv nips og andre småting, var yderst spændende og meget detaljerede...
Det var rigtig svært at løsrive sig fra alle de smukke genstande, men til sidst blev det tid til at tur rundt på borgen, som viste sig at byde på mange smukke overraskelser. INFORMATION OM BURG ELTZ Herunder:
Italienske Steinschloss pistoler fra Lazarino Comminazzo - 1690.

Herover: rejseknivsæt af buksbom og gevær fra omkring 1605.

Tv. Det smukke porcelæn vakte interesse, ikke kun hos os, men også de andre gæster.


Th. Vi fik desværre ikke dokumentationen med omkring de smukke gamle pistoler til højre.

STEMNINGEN PÅ BURG ELTZ


Når man nærmer sig borgen, kan omgivelserne godt virke lidt "ordinære", men når man står oppe på selve borgen, så er landskabet et helt andet og ganske imponerende. Folk på vejene og ved floden i dalen, er pludselig meget meget små og langt væk.

Der gemmer sig mange finurligheder...Det er et flot skue at sidde ved bordene ved traktørstederne på borgen og have den spektakulære udsigt og så samtidig få hvilet de, måske, lidt trætte fødder :) Bagefter kunne børn og barnlige sjæle så begive sig ned i den spændende souvenir shop, med alt hvad hjertet måtte begære af middelalder sager...


Det blev atter tid til at vende næsen hjemad til campingvognen i Treis-Karden. Desværre kunne vi ikke benytte bussen, som da vi ankom. Køen var rigtig lang og ventetiden skulle foregå direkte i solen og vi vidste at bussen ikke var så stor, så vi valgte at gå tilbage til bilen og hånden på hjertet? DET var en varm og hård tur, men så meget mere behageligt var det at komme ind i bilen og tænde for air-condition anlægget og så køre tilbage til campingpladsen.