Vi blev bestjålet i Berchtesgaden........!

...byen stjal vores hjerter og vi vil nok for altid være ramt af "Berchtesgaden-feber"

Vi nød i den grad at "lege" Berchtesgaden borgere og fik hurtigt byen ind under huden. 

Vi sagde flere gange til os selv, at skulle vi trække os tilbage og "leve lykkeligt vores dages ende" - så var Berchtesgaden lige stedet for os at gøre det.


Berchtesgaden er en by i delstaten Bayern i det sydlige Tyskland, tæt på den østrigske grænse og godt 30 km syd for Salzburg og 180 km sydøst fra München.

Berchtesgaden bliver ofte forbundet med det berømte Watzmann bjerg, som med sine 2.713 m er det tredjehøjeste bjerg i Tyskland (næstefter Zugspitze og Hochwanner) og er kendt blandt bjergklatrere for Ostwand og den dybe gletchersø Königssee (5,2 km²).

En anden nævneværdig top er Kehlstein bjerget med sine 1.835 m, hvor Martin Bormann på toppen byggede Kehlsteinhaus ("Hitlers tehus"), som en gave til Adolf Hitler på hans 50 års fødselsdag.

Berchtesgaden er også kendt for at ligge tæt på området Obersalzberg, som Hitler forvandlede til et kæmpe nazi-kompleks før 2. verdenskrigs udbrud, inklusive sit yndede tilholdssted Berghof, som han brugte langt mere end Kehlsteinhaus.

Berchtesgadens nabolandsbyer er Bischofswiesen, Markt Schellenberg, Ramsau og Schönau am Königssee.
kilde: wikipedia 

På billedet herover, er vi på vej ind på slotspladsen... Der venter os et flot syn med slottet, kirken og arkaden med de meget smukke vægmalerier...Der er en rigtig behagelig stemning i Berchtesgaden. Der hersker fred og ro, på trods at de til tider godt fyldte gader. Vi var dog inde i byen på tidspunkter hvor der var knapt så fyldt op og oppe i den gamle bydel fik vi en p-plads i en parkeringskælder, hvilket var rart får så var bilen ikke stegende hed da vi skulle tilbage til campingpladsen.

En tur langs Unterau i Berchtesgaden er en betagende oplevelse og det er blandt andet muligt f.eks. at følge floden langs breden til Markt Schellenberg.

Vores eget billede af slotskirken har vi desværre mistet, men vi har tilladt os at låne et i stedet, på en af de mange sider på nettet, som omtaler Berchtesgaden. Et ældre billede, hvor der endnu ikke er etableret springvandet, som ses på billedet tv. og herover. Mange steder i Tyskland gør man meget ud af landets historie og i Berchtesgaden er det ikke anderledes. Disse vægmalerier var ganske imponerende...


Mosaikkerne herunder, har vi fotograferet i Slotskirken.


Hvad peger hun dog på?? 

De smukke 3D vægmalerier på billedet til venstre. Selv vindues rammerne er i 3D - det er første gang vi ser det...

Vi valgte med fuldt overlæg at besøge byen tidligt på dagen, de gange vi tog på by-besøg - dermed kunne vi nyde stilheden og se byens handelsliv vågne. Det var en rigtig god oplevelse, som varmt kan anbefales.


Vi besøgte Berchtesgaden igen i 2013, desværre var vejret ikke med os, men det var særdeles dejligt at se byen igen og følelsen var stadig den samme - det er "vores by".