I 2001 besøgte Mona for første gang Königssee sammen med storebror Michael og faldt pladask for den meget smukke sø og de betagende omgivelser, så det var et "must" igen at besøge stedet, da vi besøgte Bechtesgaden i 2011 og stedets skønhed greb da også godt fat i Kai...

Königssee-Berchtesgaden

Et par gode staldtips ved et besøg må klart være - kom så tidligt på dagen som muligt.

Det ser i første omgang ud som om at p-pladserne er u-udtømmelige, MEN det er de ikke... Med et Berchtesgadener Land kort, kommer man billigere med turbådene. 

Det ER tilladt at have sin hund med på sejlturen. Hunden vil elske gå-turen ved Bartholomä kirken og øen, hvis man ikke tager hele turen... 

Første stop er for dem som vil tage vandrestierne op på Jenner - det højeste bjerg ved søen.

kai-damholdt-at-Königssee

alpes-statue-at-königssee

tv. stille tanker mens øjet ser...

Königssee har intet med konger og dronninger at gøre. Lokalbefolkningen syntes blot dens strålende smukhed i sin tid gjorde søen fortjent til sit navn.

Köningssee

Königssee-from-Kehlsteinhaus Selv oppe fra Kehlsteinhaus er Köningssee betagende smuk

St. Bartholomä kirken i KönigsseeBartholomä-Church-Köningssee-Berchtesgaden
Det første kapel blev bygget på stedet i år 1134 af Domprovsten i Berchtesgaden .

I 1697 blev kirken re-designet - denne gang i barokstil med et rødt løg-formet tag og med et grundplan lagt efter katedralen i Salzburg. Alteret i kirken er skabt til ære forde tre helgener - Skt. Bartholomew, Skt. Catherine og St. James

Hvert år, den 24. August starter der en pilgrimsfærd fra det østrigske stift Maria Alm og pilgrimsfærden går hen over Berchtesgaden Alperne.

Nær kapellet ligger en jagthytte af samme navn, som blev opført omkring samme tid som det første kapel på stedet, i år 1134 og har været genopført flere gange. Indtil 1803 var det residens for Berchtesgadens Provste-Prins, men efter at området omkring Berchtesgaden i 1810 blev indlemmet i det Bayerske Kongedømme, blev hytten til favorit-jagthytten for den regerende Wittelbach familie. I dag er hytten et traktørsted.

Wittelsbach, er en tysk fyrsteslægt, der har navn efter borgen Wittelsbach ved Aichach i Oberbayern; den var tidligere Bayerns kongehus, og et af verdens ældste.

LÆS MERE PÅ WIKIPEDIA- på engelsk, der er mest information at hente...

Når man mødes af varmt sommervejr med solskin fra en blå himmel, er det svært ikke at blive begejstret...

Königssee-tourboat

tag med på en sejltur på Königssee


Denne lille film er en kærligheds-erklæring til den meget smukke Königssee, intet mindre...

Søen er en af de steder vi bare ikke kan få nok af og hvis det tillige et smukt solksin så er oplevelsen fuldendt...
  Köngssee-Sankt-Bartholomae
turisme med omhu

Schönau-am-Königssee

Når man ind imellem mødes af turisme-småbyer der faktisk er smukt anlagt og som ikke oser af "købmig-købmig", så fremhæver vi det gerne og i den lille, ja turismeby - Schönau am Königssee er der faktisk utroligt rart at gå rundt og kigge butikker.

  Specielt for Asta var det en perfekt dag ved Königssee. Vi kom tidligt på dagen og det gav albuerum, både i Shönau og på turbåden...

 Schönau-am-KönigsseeVed at komme tidligt på dagen, fik vi alle goderne serveret på en sølvbakke. Der var albuerum, ventetiden på en turbåd var minimal og selve turbåden var slet ikke fyldt op, så vi kunne rigtig brede os og byde sejlturen alle 3.
   Schönau-am-Königssee