BambergBamberg var en by vi længe har haft på ønskelisten og på sommerferien i 2012, blev gaven endelig åbnet og vi blev bestemt ikke skuffede.

"Bambergs smukke, middelalderlige og barokke gamle bydel er at finde på UNESCO's liste over verdens kulturarv og er en smukt beværet middelalderby ved floden Regnitz i den del af Bayern som hedder Oberfranken."


BambergDe gyldne artister vakte opsigt ved det gamle Rådhus... Gruppen i baggrunden virker uinteresseret, men de var på guidet tur i byen.

BambergMainz/Donau kanalen går også gennem byen og dagligt sejler der flodbåde til og fra byen. Ude ved Bughof Bug hvor vi boede på Camping Insel Bug, kan man se flodbådene blive hjulpet gennem et sluseanlæg og der er ind imellem ikke mange centimeter at give af i bredden.

BambergAsta var med ind til Bamberg flere gange. Det var nemt med hende i cyklekurven og hun nød det i fulde drag.

Det er muligt på internettet at finde snart sagt alle slags billeder om og fra Bamberg. 

Her på siden viser vi vores personlige indtryk af byen, men vi farer ikke fra "højre til venstre" for at se så mange seværdigheder som muligt, blot nyder vi byen som den er og ser ud.
Bamberg

Kejserinde Kunigunde af Luxembourg var med til at grundlægge byen Bamberg.

BambergBamberg

Den frankiske kejser- og bispeby ligger i det frugtbare område mellem floden Regnitz' to arme. 6,8 km nord
for bymidten løber den ud i floden Main. 

Bamberg ligger også ved den nordlige ende af Main-Donau-Kanalen, der forbinder Europas to store flodsystemer Rhinen og Donau. (tekstkilde: wikipedia)

Til højre: det meget smukke gamle Rådhus i hjertet af Bamberg.
Bamberg
Bamberg bærer tydeligt præg af sin gamle og stærke tilknytning til katolicismen i form af sine smukke og    pompøse kirBambergker: Bamberg

Herover: Valfarts kirken St. Michaels


tv.  Obere Pharre Kirche.

På en flot solskinsdag, er det næsten umuligt at rive sig løs fra havnefronten og bevæge sig videre. Det er utroligt smukt med de gamle og meget velbevarede huse langs flodens bred.

Käthe Wohlfarht i Bamberg

Bamberg

BambergDer er utroligt meget "nips" at bruge sine Euro på :)Bamberg

I Bamberg findes der en af de berømte Käthe Wohlfart butikker, hvor der handles med flotte juleting, rigtig flotte endda og meget andet pynt og sager. Dog skal man være parat til at gribe dybt i lommen, hvis man vil have nogle af de endog meget flotte huse eller eventuelt en dukke med hjem.
BambergBamberg

BambergKai og Asta på trappen op til slottet Neue Residenz overfor St.Michaels kirken.


Bamberg ramte os lige i hjertet!

Det var så dejligt, lige at kunne hoppe på cyklen og cykle ind til bymidten fra campingpladsen på 10 minutter og det tillige gennem den smukke park langs floden.

Asta var selvfølgelig også med ind til Bamberg flere gange og hun hyggede sig gevaldigt. Hun er ikke længere så hvid der hvor hun plejer at være hvid, men hun er ligeglad, hun er nemlig med sin farmand, nemlig :) Kai og Asta er bare "pot og pande" :)
Bamberg

BambergMona og Asta i klosterhaven med udsigt over den gamle bydel.

Bamberg

Bamberg

Bamberg

Bamberg

Bamberg