Obernzell er en gammel fhv. bispeby som hører under Kreis Passau.

Med en færgerute, omend en lille af slagsen, til Østrig, kan man i byen krydse den mægtige Donau flod, hvor der hele tiden er livlig trafik af enten tur- eller transportbåde. For Mona var det næsten "stressende" for jeg kan ikke få nok at se bådene sejle på floden og jeg fik da også nogle gode billeder ind imellem.


OBERNZELL INFORMATION

Obernzell-Passau-Donau

Obernzell-Passau-DonauSlottet i Obernzell, som i dag er museum.

Obernzell-Passau-Donau
Vi hyggede os gevaldigt i Obernzell, trods der ikke var så meget at "rende rundt og se".


Til gengæld følte vi os hurtigt hjemme og nød det stille liv med afslapning på camping Kohlbachmühle og at handle ind enten i Penny eller Netto Markt og den lokale slagter og bager. Med kun 2.5 km på cykel ind til byen, var det ingen sag at hente frisk morgenbrød.

ObernzellEn tidlig morgen på cykel til Obernzell, ca. et par km fra Camping Kohlbachmüle.

AKTIVITETER PÅ DONAU

Obernzell-Passau-Donau

Obernzell-Passau-DonauDer var ret mange som stod på vandski - ja rent faktisk så sad nogle af dem ned mens de "svævede over vandende" :) Det smukke billede tv. er Kai's "skud" og på det højrebillede er det rent faktisk en flodbåd i baggrunden.

Obernzell har sin egen færgerute til Østrig - omend en meget lille en af slagsen:

HØJT AT FLYVE...

Obernzell-Passau-Donau

Omend en lille af slagsen, så tager det ikke mange minutter at krydse Donau for at komme frem eller tilbage med den lille færge og for at man ikke skal være i tvivl, så er skiltningen i orden når man kører fra borde.


Obernzell-Passau-DonauDet er slående hvor meget færgen over Donau ligner færgen på Randers Fjord - Ragna, på billedet tv.

Obernzell-Passau-Donau


EN SEJLTUR PÅ DONAU

Vi var også selv ude og sejle på Donau. Med udgang fra Obernzell, tog vi på en tur til den østrigske by, Schlögen og tilbage igen med den imponerende Jochenstein dæmning som et af højdepunkterne.

Vores indtryk var at der ikke er så meget at se og opleve på og omkring Donau, som feks.  ved Rhinen og Mosel, hvor vi også har været på camping.

Er man til "Flodtrafik" - så er det Rhinen man skal satse på...

Obernzell-Passau-Donau

JOCHENSTEIN DÆMNINGEN

                Asta med på tur

Asta var naturligvis med på sejlturen. Hun er efterhånden næsten en søulk, da hun nu har sejlet på Mosel, Wolfgangsee, Königssee og nu altså, Donau. Der var rige muligheder for at bruge kameraet på turen, selv om turen ikke var så interessant som den var i 2010 på Mosel. Men flot tur, det var det.Kaptajn og styrmand skulle holde tungen lige i munden og det var imponerende at sejle ind i dæmningen for at blive sluset ud på den anden side.

Det var meget imponerende at stå øverst på båden og se bassinet blive fyldt med vand og der skal fyldes 56.000 kubikmeter vand ind i slusen før vi sikkert kan sejle videre.

En sjov ting ved båden, var at der rent faktisk var en toldfri shop ombord, selv om der sejles i EU land. Tænker her på "spritbådene" som blev nedlagt i DK netop p.g.a. EU. Hvor forskellen lå, ved vi ikke... men der blev handlet ivrigt i shoppen.

Obernzell-Passau-DonauSelv om der kom gang i kameraet, så var der ikke lige så mange foto muligheder, som når man f.eks sejler på enten Mosel eller Rhinen..


Vi kom to gange forbi Camping Kohlbachmühle, hvor vi boede mens vi var i Obernzell.

Obernzell-Danube-River

Herunder - Schlögen hvor vi lagde til på siden af det skib man ser på billedet og en landgangsbro blev etableret mellem de to skibe og så kunne passagerer som skulle videre til Linz i Østrig, stige ombord på den anden båd og sejle videre, hvorefter vi foretog en imponerende vending på floden og sejlede retur mod Obernzell og Passau.


PASSAU - Den smukke grænseby med de 3 floder.

Passau er en by i den østlige del af Bayern, Tyskland, også kendt som som Dreiflüssestadt, treflodsbyen. 


Byen strækker sig 69,72 km² og har cirka 51.000 indbyggere (2003).

Gennem Passau løber Bayerns hovedflod Donau med bifloden Inn, som kommer fra Østrig og Schweiz og bifloden Ilz, som kommer fra skovlandet i nærheden af grænsen til Tjekkiet.Turen til Passau var lige noget for Asta.... mange mennesker at se på og ikke mindst mange spændende husmure, lygtepæle og andet godt hundesjov... Hun er og bliver en by hund. Selv når vi er hjemme, er hun gladest for en fortovstur med en masse nye dufte... En tur i skoven - nul putte - der er en masse underlige lyde i skoven... I ved nok Naturen! :)

Vel nok den flotteste bygning vi så i Passau var dette "Gyldne Hus", som jeg kaldte det. I solen så det extravagant flot ud og der var da også en del, ud over os, som fik deres kamera frem. Fuldt ud forståeligt.

Den smukke ejendom er dog et hotel som hedder Wilder Mann.


OBERHAUS


Oberhaus fæstningen blev grundlagt i 1219 af Passau's Biskop. Med sin beliggenhed højt over byen og Donau, blev fæstningen brugt til at forsvare bispedømmet og byen.
Passau-Festung-Oberhaus
Slottet ligger på Skt.Georgsberg mellem floderne Donau & Ils. I 1802 endte bispedømmet i Passau og slottet var i en periode besat af Napoleon, men han overgav sig til Østrig, som Passau dengang var en del af. Byen overgik herefter til det bayerske selvstyre og var i en periode militærfænsel, men tjener i dag som museum og har blandt andet en restaurant og et ungdomsherberg.


Passau - grænseby til Østrig og ganske tæt på Tjekkiet
Med Passau kun 14 km fra hvor vi boede på Camping Kohlbachmühle i Obernzell, som hører under Passau, var det oplagt at byen lå på "besøgskortet".

En flot by med en gammel historie og byen har gennem tiderne været vigtig for Tyskland og det østlige Bayern, både som grænse by, men bestemt også som handelsby.


Vi fandt os en hyggelig fortorvscafé og fik en god god kaffe,samtidig med at vi lige fik hvilet fødderne. Faktisk med udsigt til det smukke Hotel Wilder Mann.

      Passau's skønhed og svøbe


Passau's placering er ikke valgt tilfældigt, i tidernes morgen... Oppe fra borgen Oberhaus kunne man kontrollere sejladsen på de tre floder Inn, Ils & Donau. Gennem tiderne har man sikkert, fra tid til anden, oplevet oversvømmelser, men i nutidens Passau, rammes man ekstra hårdt når dette sker, grundet byens tætte placering på Donau's flodbreder...

Passau-flooding
Camping-Kohlbachmuhle-ObernzellCamping Kohlbachmühle og Obernzell blev også meget hårdt ramt af den oversvømmelse...trist, trist, trist...

Læs mere om oversvømmelsen i den engelske avis   DAILY MAIL


På bytur med Asta
Passau-SchrottgasseEn sjov lille detalje mht. billedet herover hvor Kai er på vej ned mod Donau med Asta.
Man kan se en smule af slottet og er derfor, via google maps, kommet frem til at det må være Schrottgasse de går på...


Kirker i Passau
Store dele af det sydlige Tyskland er katolsk og Passau bærer, med sine mange flotte kirker, et tydeligt bevis på det...

Skt.Stephans Katedralen er en barok kirke fra 1688 og er med sit "hvide look" meget fremtrædende i Passau's bybillede og er utroligt smuk. Som det ofte ses i specielt katolske kirker, så er den rigt udsmykket indvendigt.

Vi var ikke selv ind i nogle af kirkerne, så dette billede tv. har vi "lånt" på Wikipedia.

Passau

Skt.Stephans Katedralen er en meget imponerende kirke og må, da kirken blev bygget, havde været genstand for stor beundring fra nær og fjern.

Vi kunne ikke stå for denne lille grøntsagsbod med SPECIAL designede tomater, vi har ihvertfald aldrig før set tilsvarende former på en tomat.


AUF WIEDERSEHEN PASSAU!

Efter en lang dag i Passau, var det nu rart at vende tilbage til hyggelige Kohlbachmühle.

Der var så meget at se på i selve Passau og i området omkring og det skaber jo grobund for et gen-visit.

En ting som ville være nemt, ville væreat tage færgen over Donaui Obernzell eller at krydse floden i selve Passau og så køre den korte vej Linz, en by som jeg (Mona) gerne vil gen-se sammen med borgen Pöstlingberg i Østrig.

Passau