Den gamle middelalderby gjorde et godt indtryk på os, men det var ærgeligt at en del bygninger var under renovering, det skæmmede lidt på helhedsindtrykket, men byen og dens historiske bygninger skal jo holdes vedlige.

(Tagging er ændret på billederne i denne beretning, da de henviste til en tidligere hjemmeside)

Rothenburg-o.d.TauberRothenburg ob der Tauber var en oplevelse. 

Rothenburg_o.d_Tauber


BYENS HISTORIE I KORTE TRÆK
  • 960: Første bebyggelse i Tauberdalens område (Detwang – hvor Camping Tauberromatik og Camping Tauberidyl ligger).
  • 1142: Rigsborgen (Castrum Imperiale) bygges af Hohenstaufen-Kongen Konrad III. Ved siden af borgen udvikler der sig en bebyggelse på højen, som senere bliver til Rothenburg.
  • 1274: Kong Rudolf af Habsburg udnævner Rothenburg til ”Fri Rigstad”
  • 1356: Et jordskælv udelægger dele af byen, herunder Rigsborgen.
  • 1400: Byen har sin største blomstringstid under Borgmester Toppler. Med over 6000 indbyggere hører Rothenburg til blandt Tysklands største byer.
  • 1525: I Bondekrigen slutter Rothenburg sig sammen med oprørerne under Florian Geyer og byen nedgang begynder.
  • 1544: Reformationen begynder.
  • 1618-1648: I trediveårskrigen besættes den protestantiske by flere gange. I år 1631 lykkes det gennem ”Mesterdrikken” at bevare byen mod endelig ødelæggelse.

Rothenburg o.d.Tauber

Rothenburg o.d. TauberRothenburg-od-Tauber

Rothenburg o.d. TauberDer var vældigt meget at se i Rothenburg ob der Tauber og området omkring byen og man når umuligt det hele på en gang og det ville heller ikke være helt fair overfor byen og dens opland. Begge fortjener et genbesøg og lur mig om det ikke kommer til at ske, for vores vedkommende.
Rothenburg o.d. Tauber

Rothenburg-o-d-TauberRothenburg o.d. Tauber

Rothenburg o.d. Tauber

Rothenburg-o-d-Tauber

Rothenburg-o-d-Tauber

Rothenburg-o.d-Tauber

Rothenburg-o-d-TauberI souvenir shoppen herover, var de ikke så strikse med deres forbud mod fotografering og jeg (Mona) er glad for billederne af modelhusene. 

Jeg er begyndt at samle den slags huse, for et par år siden, så det var uhyre svært at vælge hvilket at der skulle med hjem. Det blev apotkerhuset, midterste hylde længst til højre.
Rothenburg-o-d-Tauber

Rothenburg-o.d.TauberBamsebyen var slet ikke til at stå for..Rothenburg_o.d.Tauber


KÄTHE WOHLFAHRT SHOPPEN
Käthe Wolfahrt's Shop i Rothenburg ob der Tauber er en betagende verden af julenips og julepynt og det er svært at holde sig "i ro". 

Käthe_Wohlfahrt_Rothenburg-o.d.Tauber

Rothenburg-o.d.TauberDer er så mange smukke ting at se på...og skriver netop at se på, for af underlige årsager er det ikke tilladt at fotografere i butikken. Der var nu andre end jeg som overtrådte den regel, som kun, i vores øjne, er skabt for at øge omsætningen. Så ja, jeg (Mona), snød mig til nogle billeder...basta..

Rothenburg-o.d.Tauber
Käthe Wohlfarht bussen var bare noget så sød og den var da også genstand for megen fotografering, men den var jo heller ikke til salg!

Juletræet måtte foreviges - koste hvad det ville og straks billedet var taget, stod en ekspedient, som en ørn ved siden af mig, men det prællede af "som vand på en gås"...

Rothenburg-o.d.TauberRothenburg-o.d.TauberJuleverdenen er betagende smuk, selv midt om sommeren, men det er meget underligt at ose rundt i den kæmpe butik, fyldt med julenips og sager - midt om sommeren i shorts, t-shirt og flade sommersko :)

 Rothenburg-o.d.Tauber

 Rothenburg o.d.Tauber

Rothenburg o.d.TauberDet er næsten en umulig opgave at bevæge sig gennem byen på en smuk sommerdag og så samtidig være "foto-nørd".

Rothenburg o.d.TauberDer er hele tiden et motiv som også lige skal "i kassen" :)

Rothenburg o.d.Tauber
Selv på vej tilbage til campingpladsen, popper de gode motiver bare op... ja det er hårdt at være på ferie :)

Så er det godt med en kold is dessert under en skyggefuld parasol...

Rothenburg o.d.Tauber