Salzburg


Vi havde Salzburg tilgode.

I 2011 opgav vi byen, da regnen væltede ned i stænger og ingen ende ville tage. Vi stod dengang i ly meget længe for regnen, da vores bil stod parkeret ret langt derfra, men til sidst opgav vi og var drivende våde da vi kom tilbage til bilen.

I år fik vi den helt store oplevelse på Hohensalzburg borgen i fuld sol og sommer og det var så skønt at nyde den meget smukke udsigt over byen.

(Billedtags er ændret i denne beretning fordi den gamle tagging heviste til en tidligerel hjemmeside).

Salzburg

SalzburgSalzburgVi var kommet til Salzburg, først og fremmest for at opleve Hohensalzburg og godt det samme. Da vi kom ned fra borgen, var byen blevet stoppet til med turister. Vi havde ellers taget turen til byen tidligt på dagen, men den tanke havde mange andre foruden os, også fået :)

 Salzburg

Salzburg blev den kæmpe oplevelse, som vi havde håbet på!

En tur oppe på borgen Hohensalzburg med en god kop kaffe i skyggen under en stor parasol med en flot udsigt over byen og et par gode pølser på en trappe i skyggen, mens vi kiggede på mylderet af mennesker og delte vores pølsebrød med nogle små spurve.salzburgAf erfaring fra 2011, vidste vi hvilket mareridt det kunne være, selv at have bil med ind til centrum af byen, så vi havde taget bussen fra Berchtesgaden i Tyskland og kørte de 20 km til Salzburg, hvor vi kunne stå af lige i centrum, for den lille sum af 8 € tur/retur for to voksne og Asta, takket være det Berchtesgadener Land kort, som vi havde fra Camping Allweglehen.

SalzburgSalzburg

 SalzburgPå vej op til Hohensalzburg, gik på vi på det nærmeste direkte ind i elevatoren.... Da vi kom ned igen, kunne vi se at det ikke lige mere var muligt...Mylderet var begyndt...
Hohensalzburg-SalzburgVi nød virkelig at sidde på Panorama Terrassen's Café og drikke en god kop kaffe - Det ville dog have været tip-top, hvis Cafeen havde haft udsigt den gamle bydel og floden, men man kan ikke få det hele.

Salzburg_Mirabell_Slottet                                               Mirabell slottet set fra Hohensalzburg

Salzburg

Hohensalzburg_SalzburgBilledet af Asta, er taget af mig (Mona), mens jeg er på vej op af trapperne... Asta syntes jeg havde været meget længe væk...Hohensalzburg

Hohensalzburg_SalzburgHohensalzburg-SalzburgAsta elsker at være med på tur. Husmure, biler og lygtepæle er lige hende - Naturen? Hmm i mindre doser i hendes optik :)

Hohensalzburg-SalzburgEt kig ud gennem et af Hohensalzburgs kanonlugerVi var ikke kommet til Salzburg for at drøne rundt i byens forretninger og slås om pladsen i gaderne med alle de andre turister. Vi kan virkeligt ikke fordrage at gå rundt med andre turister i nakken og slet ikke når Asta er med... 

Derfor havde vi valgt at besøge Salzburg, så tidligt på dagen som muligt, men gaderne blev nu alligevel hurtigt fyldt op. Det var selvfølgelig værst i den indre by, så der søgte vi væk fra efter turen på Hohensalzburg.
Salzburg

Nu skal det jo ikke være en klagsesang over fyldte gader, vi bryder os bare ikke om det... Da vi søgte lidt væk fra de mest fyldte, så vi et Salzburg, som vi ikke anede eksisterede og slet ikke at den gamle bydel smyger sig så tæt op ad bjerget som Hohensalzburg er bygget på...


SalzburgDenne smukke bus kom pludselig kørende på den gade vi krydsede, heldigvis skulle den holde for rødt lys, så der var tid til at rette kameraet mod det flotte gamle køretøj.


Salzburg

SalzburgVi kan rigtig godt lide at komme i de mindre "turistede" dele af de byer vi besøger.

SalzburgBoder med forskellige håndværks-produkter, blomster og træ-legetøj...

Hånden på hjertet? Så har jeg ondt af alle de heste som i mange byer må trække rundt med turister i alt slags vejr - lige fra hedebølge til regnvejr, men det kan jeg desværre ikke ændre...men vi kommer aldrig selv på sådan en rundtur i hestevogn.
Salzburg

SalzburgSalzburgVi fandt hurtigt frem til bussen igen, hvor det viste at vores billetter til 8 Euro, også var returbilletter og så gik det ellers tilbage til Berchtesgaden og Camping Allweglehen.