Schloss Langenburg, ca. 35 km fra Rothenburg o.d. Tauber, er residens for slægten Hohenlohe-Langenburg, som den dag i dag er bosiddende på det smukke slot.

Natten mellem d. 23. og 24. Januar 1963, udløste en tilstoppet kamin en storbrand på slottet og da det samtidig var kraftigt frostvejr i området, frøs meget af det vand som slukningskøretøjerne forsøgte at slukke branden med, til is.

Næsten hele øst- og nordfløjen udbrændte som følge af branden og det var først i sommeren 1968 at det store genopbygningsarbejde var færdigt.

Slottet er beboet af samme slægt som har ejet slottet siden det 17. århundrede. Dele af slottet er i dag museum, hvor man tilbyder guidede rundture.

INFORMATION OM SCHLOSS LANGENBURG
Fyrstinde Saskia & Fyrst Phillip zu Hohenlohe-Langenburg

billeder lånt på nettet...Herover: HosebåndsordenenSlottet Langenburg er hjem for den kongelige Hohenlohe-Langenburg familie. Slottet ligger i højdedragene med udsigt over den smukke Jagst dal i "hohenlohe-land". På Langenburg kan man opleve en af de mest spektakulære indre gårdspladser i Renaissance stil i hele Tyskland.

Ofte , når man er på rundtur på slotte og herregårde, er fotografering ikke tilladt, mest p.g.a. salg af postkort og andre souvenirs, men det gjaldt ikke for Schloss Langenburg.


Slottet har sin egen kirke, som også fungerer som almindelig kirke med vielser og den slags. Det specille ved var at den var helt rund og dermed sidder tilhørerne hele vejen rundt om alteret.
Loft mosaikken kunne vi slet ikke stå for. Den var utrolig smuk.


De sale og saloner vi kom igennem, var på en ganske nænsom måde personlige. Ved spisebordet herover, kunne man sagtens forestille sig familien sidde og spise til middag, da familien bor selv på etagerne over den etage publikum fik at se...Efter rundturen i slottet, blev det tid til en tur rundt i parken og en kop kaffe i byen af samme navn.
byporten set indefra


Efter nogle spændende timer med rundtur på slottet og kaffe oppe i byen, blev det tid til at vende næsen hjem til campingvognen på Camping Tauberromantik i Rothenburg ob der Tauber. Det havde været en rundtur med mange oplevelser og en guide vi forstod og med en skreven guide i hånden, som var på engelsk, hvis det nu kneb med det tyske...


Slægten Hohenlohe-Langenburg har tætte familiære og venskabelige relationer til det engelske kongehus og det ses tydeligt når man går gennem slottets sale og saloner.Byen er af ganske naturlige årsager meget tæt forbundet med slottet og dets historie og hovedgaden fører da også direkte op til slottets porte.