Borg & by - de to ting hænger uløseligt sammen.

Uden borgen, ingen by. Cochem borgen blev grundlagt i år 1000 tallet for at overvåge sejladsen på floden nedenfor.


Vi besøgte Cochem første gang i 2010, da vi boede på Camping Mosel Insel i Treis-Karden, ca. 11 km fra netop Cochem.

I 2015 boede vi i gå afstand af byen på Cochem Camping Mosel

Cochem_am_Mosel

                                                                                        En "kærlighedserklæring" til den smukke gamle by ved Mosel - Cochem

Den gamle bro "Skagerak-broen" blev indviet i 1927 og den nye bro blev indviet i 1993

Reichsburg-Cochem
REICHSBURG COCHEM's HISTORIE
Reichsburg_Cochem
Det er almindeligt antaget, at Cochem borgen blev grundlagt omkring år 1000 af den Pfalziske greve Ezzo, søn af Pfalzgreve Hermann Pusilius.
Slottet blev første gang nævnt i et dokument i 1051, da Richeza, Greve Ezzo's ældste datter og tidligere dronning af Polen gav slottet til sin nevø den Pfalz greve Henry I.

Selv efter greve Ezzo's familie ophørte med at være Pfalz grever, forblev Cochem forbundet til titlen Pfalz greve.

Reichsburg_CochemI år 1151 satte Konrad III en stopper for en tvist vedrørende arvefølgen af titel og borg ved at besætte slottet med tropper og derefter blev borgen lagt ind under den tyske kejser. Derefter blev Cochem en kejserlig borg, på et tidspunkt hvor Staufer dynastiet regerede i Tyskland.

Kong Adolf af Nassau pantsatte borgen og byen Cochem samt ca. 50 omkring liggende landsbyer i 1294 til Boemund I Trier for at betale for sin kroning til tysk kejser

Dog kunne hverken Adolf eller hans efterfølger, kong Albrecht I af Østrig indløse pantet, så derfor beholdte ærkebiskopperne i Trier  Cochem som en arveligt len indtil 1794.

Reichsburg_CochemUnder ærkebiskop Balduin (1307-1354 ) blev  den gamle borg udvidet og yderligere befæstet.

Da Kong Ludvig XIV (Solkongen) invaderede Rhinen og Mosel-området i arvekrigen om Pfalz (1688), blev Cochem Borgen også besat. Efter at byen havde været helt besat af franske tropper, blev borgen brændt ned og undermineret.

Reichsburg_Cochem_Louis_RavenéDen franske Solkonges tropper ødelagde næsten byen Cochem fuldstændigt og Cochem borgen forblev en ruin indtil 1868, da Berlinerkøbmanden,  Louis Ravené, købte parken og ruinen. Derefter påbegyndte han en genopbygning Cochem borgen med resterene af det sen-gotiske murværk som en vigtig del af konstruktionen.

Hele strukturen blev genopbygget i den daværende populære Neo-gotiske byggestil. Denne stil svarede til de romantiske idealer der var på mode i Tyskland i det 19. århundrede.

Reichsburg_Cochem

I Tyskland var det omkring det tidspunkt på mode blandt adel og rigmænd at købe og renovere borgruiner og bruge dem som familiens sommerbolig. Ravené familien fulgt denne tendens og brugte slottet som sommersesidens.

I dag er borgen stadig veludstyret med renæssance og barok møbler, som omhyggeligt blev indsamlet af Ravené familien.

Siden 1978 har slottet været ejet af byen Cochem og drives af " Reichsburg Cochem Ltd" Burg Cochem, og med sin placering mere end 100 meter over Mosel, er det byens vartegn og helt store turist attraktion.


Cochem
Cochem-am-Moselcochem billeder
Cochem-am-Mosel
Cochem er en rigtig smuk og spændende by og giver man sig tiden til det og kommer "ind bagved", så møder man endnu flere smukke bygninger og små enkeltheder på disse.

streets-around-reichsburg-CochemDet er nemmere at gå ned fra Reichsburg Cochem, end det er at gå derop...
cochem
Kan du lide at støve rundt i butikker, er der rig mulighed for dette i Cochem. Den historiske bymidte byder på et stort udbud af butikker.

Cochem

Man ser nu flere enkeltheder på de smukke gamle huse, når man har det hele for sig selv, som da jeg en tidlig morgen hoppede på cyklen og tog ind til byen...
Cochem             "et mennesketomt Alte Markt"
Rundt på borgen
Lidt historie
Reichsburg_Cochem
GODT STALDTIP: Man kan tage en bybus op til borgen nede fra markedpladsen. Det er en meget hård spadseretur derop og der taler vi af erfaring! (vi vidste intet om bussen, før vi kom helt op til indgangen...).
Reichsburg-Cochem                           Spisesalen
Reichsburg_Cochem                       Ydre ringgård
Reichsburg_Cochem
Reichsburg_Cochem                      Trofæ rummet
Cochem              Louis Ravené skrivebord

Reichsburg-CochemDen mere end 50 meter dybe brønd i den indre gård...
Reichsburg_Cochem
Cochem_Bahnhof                                            Cochem's smukke banegård

Store dele af Cochem's gamle bymidte bombet under d. 2. verdenskrig, men bygget op igen efter krigen...og så sent som i 2011 blev der fundet 3 udetonerede bomber fra 2. verdenskrig i forbindelse med en udvidelse af banelegemet i byen. En bombe blev dengang bragt til sprængning, en blev indkapslet i beton og i 2014 demonterede man den tredje bombe.
Stadt-CochemDen kendte Moselvin sælges også inde i byen...
Cochem                 Stemning i gaderne
Cochem 
Der er da turist forretninger i byen, men slet ikke i det omfang som man kunne forvente i en så velbesøgt by som Cochem
ET BESØG PÅ GASTHAUS

gasthaus-fritz

med fantasktisk mad

Cochem
En aften, mens vi boede på Mosel Camping Cochem, ville vi have tysk mad som "Mor lavede det" og det gode mad fandt vi på Gasthaus Fritzen, 10 km fra Cochem
Ind imellem bider Mosel fra sig - senest i Januar 2011