Campingpark-Schlei-KarchauPåsketuren 2018 gik til Kappeln sydøst for Flensburg sammen med LMC-TEC Klub Danmark. Turen gik til Campingpark Schlei-Karchau.
Kappeln
KappelnDer var meget at se på i Kappeln og det var ikke svært at se ligheden mellem Danmark og den del af Tyskland.

Påsketuren var en tur som vi havde set frem til og derfor var det så ærgeligt at det ikke blev en tur som vi, rent vejrmæssigt, vil huske tilbage på med en masse gode minder... Vi havde drømt om at gå på opdagelse i den gamle bymidte, men en bidende  kulde lagde desværre en dæmper på den lyst...

Kappeln-Schlei-BrückeSchlei broen i Kappeln
Skonnerten Pippilotta sejler igennem...

Schlei_fjordenSolopgang over Schlei fjorden
ved Campingpark Schlei-Karchau

Campingpark_Schlei_KarchauFørste opstilling af vores Westfield Omega 400 lufttelt. Øvelse vil gøre mester.

SchleimündeSchleimünde - porten til Østersøen

OM KAPPELN:

Kappeln                 2 gange har Kappeln været begunstiget med et Kejser besøg...

KappelnKappelnKappeln har fået navn fra Sankt Nikolaj Kapel, som nævnes første gang i 1375. Kapellet blev senere erstattet af en kirke. Byen lå i middelalderen i Ny Herred. I 1406 kom byen under Slesvig domkapitel. I 1533 blev Kappel og omegnen et godsdistrikt under Røst gods.

  • I 1600-tallet ville godsejeren Ditlev Rumohr gøre Kappels indbyggere til livegne, og det endda efter at kappelborgere lige havde løskøbt ham fra tyrkisk fangenskab. Hans krav om livegenskab førte til en større udvandring fra Kappel. Cirka 100 familier valgte i 1667 at etablere et nyt bysamfund på den lille ø Arnæs i Slien.
KappelnFørst i 1799 blev livegenskabet ophævet af den danske statholder i hertugdømmerne Carl af Hessen. (se årstallet på det gamle Apotek)
  • I 1814 oprettede Carl af Hessen de første danske kolonihaver i Kappel (Carlshaver eller Carlsgärten). Carlshaverne var nyttehaver. Ideen var at give byens borgere mulighed for at forsyne sig selv med frugt og grøntsager.
  • I 1800-tallet var Kappel en af de vigtigste danske flådebyer. I 1842 fik byen status som flække (handelsplads) og efter 1853 blev den hovedbyen i det nyskabte Kappel Herred.
  • Efter den 2. Slesvigske Krig blev Kappel en del af Tyskland. Byen fik i 1870 købstadsrettigheder.
KappelnEn fast færgeforbindelse mellem Kappel og Ellebjerg blev etableret i 1671. I 1927 kom en drejebro til. Først i 2002 blev den nye klapbro indviet.
  • Kappelns byvåben viser den hellige Christoffer, der bærer Kristus som barn over en flod eller en fjord.

kilde: wikipedia
Kappeln


Kappeln
Kappeln
Kappeln
Påskevejret var ikke med os, da vi besøgte Kappeln. Nuvel, der var "hveranden-dags" sol, men efter en streng vinter, trængte vi til forår i luften og det blev vi ikke tildelt særligt meget af da vi tog på påsketur...
Kappeln
Kappeln
Kappelns-sildehegn
...det var stadig vinterligt i Kappeln i Påsken 2018, men der var gang i sildefiskeriet, både på gammeldags facon og fra mange små-både på fjorden...
Kappeln
Specielt når vi besøger tyske byer, nyder jeg meget at se på bygninger og tage billeder af dem.

Bygninger og huse i Tyskland er for mig mere interessante end de forretninger som oftest findes i gadeplan.

Desværre var det ikke forårsvejr i Kappeln og da jeg var på byvandring var det råt og koldt, så det var svært at komme i foto stemning... men lidt billeder blev det da til... 
                  Schleimünde - Porten til Østersøen
                                      Maasholm

Schleimünde
Stadt Keppeln tourboat
Schlerimünde

Schleimünde-ved KappelnVi var heldige med vejret, den dag vi tog på fjord-seljads med tur båden Stadt Kappeln. Solen skinnede og på trods af det kølige vejr, var det dejligt at være på tur i solskin og der var utroligt smukt på fjorden.Skonnert-Pippilotta-at-Schleimünde










billedet th. Pippilotta, som vi havde set sejle igennem klapbroen inde i Kappeln er nu på vej ud i Østersøen

Det var en smuk tur ud til fyrtårnet og tanken gik mod den store vide verden der ventede de skibe som vi så sejlede ud i Østersøen. SchleimündeDog gled der samtidig en tanken hen på hvor barsk det måtte være "derude på pynten" i råt og koldt stormvejr. Turbåden Stadt Kappeln holdt pause ved Schleimünde i en halv time og det er i dag den eneste mulighed for at besøge området, da resten af halvøen er blevet lukket af som fuglereservat..

Maasholm-Schlei-fjorden
Maasholm  
  Vi bor selv i Randers og undrede os over navnet på redningsbåden i Maasholm havn.
Maasholm-Autocamper-stellpladserVi besøgte Maasholm 2 gange. Første gang fra landsiden, hvor vi sammen med andre fra LMC-TEC Klub Danmark spiste aftenmad på Havnebistroen og DET var rigtig god mad til en fornuftig pris... Første besøg var i skidt vejr og dagen efter, da vi kom fra sø-siden, strålede solen så det var en lyst!

LINK TIL MAASHOLM STELLPLADSER

Masholm (tysk: Maasholm) er en landsby og kommune i Kappel Landsogn (Kappel Herred) i Slesvig-Flensborg kreds i delstaten Slesvig-Holsten. Byen er beliggende i det østlige Angel på en halvø i Slien. Halvøen er afgrænset af Vormshoved Nor mod vest og det åbne fjord mod øst. Tæt ved landsbyen ligger den lille ø Flintholm samt Ø gods (tysk Oehe).

I 1600-tallet opstod Mas som lille fiskerleje ved Slien. Stednavnet Mas betyder sumpet skovområde, som lands­byen her var omgivet af. I 1663 forbød den gottorpske med-hertug dem, der boede på Mas at fiske i Sliens mundingsområde.

Efter store oversvømmelser omkring 1700 blev landsbyen under navnet Masholm genopbygget ved indbyggernes eget initiativ. I 1701 fik Masholms beboere retten til fiskeri i Slien og Olpenæs nor.

Byens kirke blev indviet i 1952. - kilde: wikipedia