Vadehavet

Det var første gang at jeg var på camping så langt ud mod vest i det sønderjyske, men det er bestemt ikke sidste gang at det sker. Det var flot, storslået og med en bagtanke - lidt skræmmende.


Nørremølle ved Højer 

GRÆNSELANDET MOD SYDVEST
Det var ikke vejr til den helt store turistrundfart i pinsen 2021, så jeg turistede Højer og var så ellers i marsken for at fotografere fugle når vejret var til det. Se flere af mine billeder - KLIK HER - min store fritidsinteresse er at fotografere fugle.
HøjerOppe fra vandtårnet får man et fantastisk view ud over Højer og marsklandet ud mod Vadehavet, og det er let at forstår hvilket let offer både Højer og andre byer i området ville være uden beskyttelsen fra de to diger.
Vidåslusendet fremskudte dige ved
                   HøjerHøjer Sluse
Det var en rigtig god oplevelse at komme op i vandtårnet og kigge ud 360 grader rundt over hele området. Er man dårligt gående, så skal det siges at trapperne er nemme at komme op af OG der er små "slå-ud" stole hele vejen op, hvis man lige behøver en pause.
Højer vandtårn
Højer MølleDa jeg besøgte Højer, var man i gang med en stor kloakrenovering, så det mest af vej systemet var gravet op og enten var det grusveje eller også var vejene gravet helt op, så det var lidt besværligt at komme rundt, men det gik jo alligevel.

Is N'Kram på Torvet

isvafler i Højer, Is N'Kram
                   på Torvet
Det er nogle bekendte som jeg ikke havde set i mange år, der ejer isboden på Torvet i Højer. De rykkede teltpælene op fra Vestsjælland for at slå sig ned i Højer. Nok en beslutning som havde krævet nogle overvejelser, men jeg kan fornemme på dem at de bestemt IKKE har fortrudt deres valg.

Is N'Kram i Højer
... og Gitte kan lave en gammeldaws, så den synger om kap med de fugle jeg gerne vil fotografere!

En vaffel med med is lavet på Marabou Appelsin/Krokant og Pistacie-is med en flødebolle hvor det i den grad var god chokolade, blev en rent hit hos mig og næste gang Is N'Kram besøges, bliver der ikke ændret på "menuen" - den isvaffel kræver en gentagelse!

Den konkurrerer dog gevaldigt med Sort Sol isvaflen, hvor der bliver smurt Nutella på indersiden af vaflen, inden den is man gerne vil have, kommes i. Jeg måtte nøjes med en vaffelis, trods alt :)


Det var en meget surrealistisk oplevelse at være ene kvinde med en lille hund i bilen ved den dansk/tyske grænse for enden af grænsevejen på Siltoftvej.
Rickelsbüller-Koog
Rickelsbüller-KoogRickelsbüller-Koog

Det grønne grænsehegn virkede totalt "overkill" for mig og helt meningsløst. Det kan godt være at dette hegn er skabt til at holde vildsvin ude af Danmark, men hvis man kan næsten udrydde Mårhunden, som det er vedtaget ved lov, så kan jægere vel også skyde eventuelle invasive vildsvin i selvsamme vadehavsområde, og hvis det grimme grimme grænsehegn også er rejst til at holde eventuelle flygtninge ude, mon så ikke de vælger at gå langs digevejen, Siltoftvej  eller snuppe en af de andre grænseovergange ved f.eks Rudbøl eller Møllehus, hvor der ingen kontrol var og ihvertfald ved Møllehus og Siltoft var der ikke engang en dyre-rist lagt i asfalten. Det virkede for mig "helt knald i låget" og var noget af en øjenåbner,
Rickelsbüller-Koog
Siltoftgrænsen mellem Danmark
                   og Tyskland
  Jeg var kommet til området for at fotografere fugle, og ikke for at kigge efter hverken flygtninge eller vildsvin. Det lykkedes mig at få taget nogle gode billeder og så var jeg tilfreds.
                        RØDBEN
Rødben ved VadehavetEn smuk vadefugl med et uopfindsomt navn, men den har da røde ben :)       
 FISKEHEJREFiskehejre
                                           VIBE
en Vibe ved VadehavetJeg havde meget længe haft et ønske om at fotografere en Vibe og på kanten af Vadehavet, så lykkedes det!
          GUL VIPSTJERT
Gul Vipstjert ved VadehavetDet blev så første gang at jeg så en Gul Vipstjert. Smuk fugl!

   Jeg vil rigtig gerne tilbage til Vadehavsregionen & grænselandet. Jeg indrømmer at jeg lidt tabte mit hjerte til vidderne, albuerummet og den fantastiske natur ...