Kan man være mere heldig - de sidste dage i september og de første dage i oktober 2011 viste sig fra sin allersmukkeste side og skabte historie med varmerekorder i Danmark og når man så bor på en dejlig campingplads ud til vandet, hvor næsten ikke en vind rører sig - så fåes det ikke bedre... Som DR1's tv program, Hammerslag ville have sagt det - en ren 5'er :)

Ebeltoft_Strand_Camping

Ebeltoft_Strand-Camping

Fregatten_Jylland

Ebeltoft_Strand_Camping

Ebeltoft_Strand_Camping

Vi ankom allerede torsdag den 29. September ved middagstid og gik i ro og mag rundt på pladsen for at finde den bedst egnede standplads for os og det var godt at vi havde muligheden for at komme allerede torsdag, for der var virkelig et stort ryk-ind fra tidligt fredag formiddag - 54 vogntog ankom om fredagen for at nyde solen og varmen, som vi campister ikke har været så forvent med i den forgangne sommer. Men selv om pladsen pludselig fik mere tryk på kedlerne, så følte vi det som gæster på intet tidspunkt.
Ebeltoft_Strand_CampingEbeltoft Stand Camping var en campingplads som vi intet kendte til og ikke havde nogen tanker om i forvejen ud over at den lå ved vandet og det ænskede vi at komme i nærheden af, men jeg skal love for at campingpladsen printede sig ind i vores hukommelse for stedse. Det var en dejlig velordnet campingplads med god plads og albuerum.

En del campister havde både liggende ude på vandet, så de kunne få sig en sejltur og dyrke lidt fritidsfikeri og det var utroligt smukt at se dem sejle afsted tidligt om morgenen på det blikstille vand mens mågerne flokkedes om bådene, det kunne vi næsten ikke få nok af at kigge på.

Ebeltoft_Strand_Camping

Ebeltoft_Strand_Camping

Campingpladsen har en swimmingpool, ikke den største vi har set, ej heller den mest spændende, men lige i det dejlige vejr havde det været rart med en lille dukkert, for vandet i Ebeltoft Vig var ikke lige i badevandstemperatur...

Ebeltoft_Strand_Camping

Ebeltoft_Strand_Camping

Vi lavede en film om Ebeltoft Strand Camping og det er et tiltag vi i fremtiden vil benytte os mere af.


VORES FILM OM CAMPINGPLADSEN:


webadressen som der henvises til i indledningen af filmen, er nedlagt.
 


Ebeltoft og Fregatten Jylland


EbeltoftEbeltoft er en utrolig smuk by med gamle huse og en ganske særlig stemning.Ebeltoft_Raadhus

Fregatten_Jylland_EbeltoftFregatten Jylland var imponerende og det var et spændende besøg.

Fregatten Jylland er en vigtig del af Ebeltoft og byens identitet og du kan læse mere om vores besøg ved at bruge linket her:   FREGATTEN JYLLAND 


Det Gamle Rådhus i Ebeltoft blev bygget i 1789 og er en af Ebeltofts største turistattraktioner.

Det Gamle Rådhus blev opført i 1789 som erstatning for byens første rådhus, der havde ligget på ca. samme sted og var fra 1576. Bygningen er tegnet af den kendte arkitekt Anders Kruuse (1745-1811) fra Horsens og bygget af den lokale bygmester, Just Møller. 

Allerede i 1840 var bygningen blevet for lille til det oprindelige formål. Et nyt rådhus blev bygget på torvet, og det gamle blev i stedet brugt som vagtlokale for vægtere og brandmænd samt udlejet til privatbolig. Bygningens høje spir var fortsat et vigtigt sømærke.

Bygningen blev restaureret i årene 1906-09, og herefter blev Det Gamle Rådhus hjemsted for Ebeltoft Museum. Efter restaureringen kom bygningen til at fremstå i renæssancestil med bindingsværk, som om der var tale om det oprindelige rådhus fra 1576. Hvis formålet var at få en fredning gennemført, lykkedes manøvren. Hvis huset skulle restaureres med henblik på at fremvise det originale udseende fra 1789 i nyklassicistisk stil, skulle det have været pudset og hvidkalket, som det kan ses på gamle fotografier.

kilde: Wikipedia

Vi var ikke indenfor i det gamle Rådhus, men vi stod udenfor og snakkede om at det ville være uhyre svært for gang-besværede og/eller brugere af kørestole at komme indenfor. De gamle brosted har nok gennem tiden krævet deres antal af brækkede ankler når evt. brudepar til ind og ud fra Rådhuset.

Ebeltoft

Ebeltoft