I gå afstand til Neckargemünd og med floden Neckar som nærmeste nabo, blev der lagt op til et super ophold.

Campingpladsen er uhyre populær. Det sås tydeligt på trængslen for at komme ind på pladsen... vi var derfor rigtig godt tilfredse med vores plads i første række til Neckar.


Vi havde aldrig før hørt om campingpladsen eller byen, som kun ligger små 10 kilometer fra Heidelberg, men hold da op et dejligt sted og en smuk by.

Camping_Friedensbrücke

Et godt staldtip:

Hvis man gerne vil besøge Heidelberg, ca. 10 km fra Neckargemünd kan det foregå, som vi gjorde det... med bus. Linie 35 - 3 x i timen og man bliver fragtet ind til bymidten af Heidelberg.

Af tourist info i Neckargemünd blev vi oplyst, at vi med fordel kunne køre med bussen til Bismarcksplatz og så gå de to km ned ad byen gågade i Alte Stadt til Linie 35.

Staldtip nr. 2:

Buslinie-35-neckargemünd-heidelbergMan kan også vælge at sejle med turbåd til Heidelberg. Det tager ca. 15 minutter at gå fra campingpladsen til havnen på den anden side af broen.

Så kan man jo altid tage bussen tilbage igen....

Staldtip nr. 3:

Snyd ikke dig selv for en kæmpe oplevelse, med et besøg på Auto & Technik Museet i Sinsheim ca. 20 km fra Neckargemünd.

Egeskov kunne næsten være indenfor i den ene af hallerne, så stort og imponerende er det.


Desuden har de bl.a. en Concorde udstillet, som man kan komme ind i !!

Auto-Technik_museum_sinsheim
Dette er IKKE blot en "saml-selv" model

Camping-Friedensbrûcke


KLIK FOR STØRRE BILLEDE OM TILKØRSLEN TIL CAMPINGPLADSENNeckargemünd


Da vi ankom til Neckargenünd og Camping an der Friedensbrücke, var vejret ikke det bedste...
så vi var en smule bekymrede, men det skulle dagen efter vise sig at vores bekymringer helt blev gjort til skamme...

Det blev til "fuld skrue på sommervejret i Baden-Württemberg  og ved Neckar floden..."


Neckargemünd         Idyllisk ser det ud og det var det... men ind imellem bider Neckar fra sig...
Camping_Friedensbrücke
Vi boede helt ud til vandkanten og det var ganske vidunderligt, samtidig med at det var spændende at kigge på flodtrafikken - HELT tæt på!
Campingpladsen er ikke pr. excellence en børnevenlig plads. Der er ikke mange lege faciliteter. Jeg tror de fleste bruger pladsen pga den overordenligt smukke natur og vi snakkede med del campister som havde brugt pladsen gennem flere år.
Camping_Friedensbrücke
Camping.Friedensbrücke-Neckargemünd
Der er en bagside til det moderne og tillokkende campingliv... Man vil gerne bo helt ud til vandkanten, derfor anlægges campingpladserne sådan, når det er muligt, MEN der er ikke meget at give af, hvis vandstanden begynder at stige... og det så sent som i Maj 2016, som vi besøgte byen og campingpladsen i August 2016..

OM PLADSENS FACILITETER
OMGIVELSERNE
Camping_Friedensbrücke
Receptionen var en prærievogn og flot så det ud, men også lavpraktisk...den kan flyttes med computere mm. i en fart, hvis Neckar begynder at vise tænder,,,

Camping_Friedensbrücke
Camping_an_der_Friedensbrücke
Er man gang-besværet eller benytter kørestol, er campingpladsen IKKE god nok. Der er mange trapper op til begge toilet bygninger.

Lige ved campingpladsen er Neckar rimelig smal og derfor viser floden virkelig tænder, når der ind imellem kommer oversvømmelser. Senest i maj 2016.
Camping_an_der_Friedensbrücke
Camping-under-der-Friedensbrücke Camping_an_der_Friedenbrücke
Campingpladsen har dog egen restaurantant. Vi besøgte den ikke, men det var der mange andre campister som gjorde, og så måtte vores konklusion være at dette betød en "blå-stempling" af restauranten...
Camping_an_der_Friedensbrücke
Der var ikke så mange ting at fotografere på campingpladsen, for de fandtes ganske enkelt ikke...

Det er den første campingplads vi har besøgt, hvor der er opsat en opvask maskine. Ved ankomst fik vi udleveret en polet til en gang vask, men vi fik den aldrig benyttet...
Neckargemünd

Neckar-river

Når man sidder foran campingvognen og har tavlt med absolut ingenting, udover at sidde og sludre og slappe af - så får man tit øje på ting, man ikke lige tænker over i "forbifarten"...

Busken på den modsatte bred syntes vi altså lignede en ged :) :)

Camping-Friedensbrücke
Der var virkeligt gode muligheder for traveture og cykelture, med eller uden hund, i området omkring camping pladsen og det benyttede vi os da af.

Desuden var der ikke langt til, endog ganske spændende turistmål, såsom bl.a.
AUTO & TEKNIK MUSEUM SINSHEIM
DILSBERG

og selve Neckargemünd var meget smuk og fascinerende... En by vi kunne bosætte os i...

NECKARGEMÛND
På tur med kameraet ved solopgang over Neckardalen og Neckargemünd...
Neckargemünd
Neckargemünd ramte os lige i hjertet - vi kendte slet ikke byen på forhånd, men jeg skal lige love for at vi har lyst til et gen-besøg!
Neckargemünd
På ganske kort tid, kan man gå ind i den gamle bydel, Alte Stadt, hvor der findes en mængde butikker, restauranter og meget andet spændende...