Sommerferien 2019 gik først til Wolfgangsee i Østrig og derfter til Rhinen i Tyskland sammen med vores venner Gitte & Jørgen som også er Caravelair ejere.


Vi mødtes på Hylkedal rasteplads syd for Kolding og så gik turen til Padborg hvor vi ville have vores campingvogne vejet, så vi nøjagtigt vidste hvad vi have med at gøre på vejen sydover.

vejning af campingvogne
Vejning af vogntogene ved Padborg inden turen går sydover.


NÅR TIDEN STÅR STILLE I SKOVEN

Den første overnatning på vej sydover foregik på Campingplatz Glockenheide udenfor den lille by Röttgesbüttel nord for Braunschweig. Det var en meget fascinerende campingplads, på sin helt sær-egne måde. Etableret i 1964 og jeg tror ikke at bygningerne og skoven er blevet meget vedligeholdt siden.
  Glockenheide_postcard
  Glockenheide_postcard
Camping Glockenheide...men bemærk lige at ALT teknisk virkede som det skulle. Bad, toiletter og vaskerum virkede som det skulle. Jeg er ret sikker på at pladsen ville stå til en gang verbale øretæver på de danske sociale medier, men det ville være en  stor skam.

Glockenheide var en skøn rolig plet, ca. 15 km fra motorvejen
og selv kaninerne, hvis aner tydeligvis ikke altid havde været vilde, var venligt stemte overfor os.

Stellpladserne var velholdte og det var nemt at stille op. Bommen bliver ikke sænket, så man kan afrejse tidlig morgen, hvis man ønsker det og det gjorde vi.  "Lille Lyn" førte an med "Baguetten" lige i hælene...
Frankenwald_2011_og_2019

AFSLAPNING OPPE PÅ BAKKEN

Den anden overnatning foregik på Camping Bauer Keller i Greding, lige ud til A9. Det er en uhyre nem plads at benytte, hvor man triller ind i rækker og kan køre derfra nemt igen "før solen står op" og vi kørte der fra allerede inden kl.06.00 og havde næsten A9 for os selv - det var skønt!
  Camping Bauer-Keller Greding
  Camping Bauer-Keller i
                   Greding
Det er en rigtig god idé at ankomme nogenlunde tidligt på eftermiddagen, for specielt i højsæsonen er der virkelig mange vogntog som ankommer til Greding (som den er kendt som i folkemunde) og det kan være noget af en manøvrekørsel at måtte sno sig rundt for at skulle køre igen, uden af komme ind på pladsen.

Det er også en god idé at bestille bord, hvis man vil spise på deres restaurant. De laver RIGTIG god mad og det ved mange campister, så der er rift om bordene.

Næste morgen var alt sammenpakket trafik forsvundet og vi havde næsten A9 for os selv i rigtig lang tid og det var bare dejligt og vi fik "ædt" nogle kilometer.
Trafikken ved Greding 2019

MED ØSTRIG & WOLFGANGSEE I SIGTE
HVAD VAR OS I VENTE?

Den eneste i vores lille kortege som ikke var bekymret over vejret, det var Kai.
Han ville godt sætte en kold øl og og en stor is på højkant for at vi nok engang skulle opleve Østrig i strålende sommervejro g det var godt vi andre ikke vædede med ham - for han fik heldigvis ret!
Vores håb var at vi kunne nå frem til Camping Birkenstrand og i det mindste stille vognen fra os på vores plads inden klokken blev 12, for i modsætning til i Tyskland, var både Spar & Billa i St.Gilgen åbne ind til kl. 12 på en søndag, og vi kunne så få købt de dagligvarer som vi efterhånden manglede.
                                    ET MØDE MED FORTIDEN
LILY FRA BIRKENSTRAND

Camping Birkenstrand og
                    Lily Asta og Lily 2011
Camping
                   Birkenstrand-2011-Lily

Hvordan Lily kunne finde frem til Asta og os, har vi ingen anelse om, men hun kiggede forbi flere gange og kunne stadig ikke helt forstå hvorfor Asta dog ikke ville være hendes hjerteveninde :) men med årerne var Asta dog blødet lidt op i kanterne....
Vi nåede at handle i god ro og orden og fik sat os til bords med lidt frokost og pludselig ud af det blå sad Lily ved vores vogn...

Lily er campingpladsens hund, som vi lærte at kende i 2011, da vi besøgte Birkenstrand første gang.

Dengang, som nu, blev det til et møde mellem hende og Asta. Det var tydeligt at de to damer nu begge var blevet 8 år ældre. Lily var blevet en del mere dårligt gående end i 2011 (hendes skæve forben skyldes en gen-fejl), men hun klarede sig overraskende godt i både løb og gang her i 2019.
Camping_Birkenstrand_Wolfgangsee                     Østrig 2019 Asta og Lily 2019
  Wolfgangsee, Juli 2019
HUND & VARME

Det var en rigtig varm dag vi besøgte St. Wolfgang, så det var kun når vi gik i skyggen at Asta var ude på asfalten med sine poter.

Hun skulle nok få sin lyst styret med sin form for sightseeing, men vi ville ikke byde hende at blive overophedet på grund af den meget varme asfalt.

En hund køler sig ned gennem at halse og svede gennem trædepuderne og så hjælper det ikke meget på hendes ventilation at hun har brandvarme poter og trækker varm luft indenbords.

DET VILLE VI IKKE BYDE HENDE!
              Smid dine sko og mærk selv den varme asfalt en dag som turist...
hund_og_bil Det spiller ingen "trille" for Asta med en lang køretur, bare hun er med os. Hun lægger sig til at sove og vi kommer ind imellem ud for at hun bestemt IKKE vil ud af sit bur, hvis vi "lige pludselig" for den idé at hun skal luftes og hun nu ikke har trang eller lyst.

SOMMERVEJRET KOM FOR ALVOR MED EN FØDSELSDAG!
    Camping
                      Birkenstrand-Wolfgangsee
                      2019
Første morgen på Birkenstrand
Jørgens fødselsdag!
Camping
                    Birkenstrand-Wolfgangsee 2019

ST. WOLFGANG

Jørgen skulle selvfølgelig vælge feriens første turistmål og han valgte at vi skulle tage til St. Wolfgang.
 

Nu er jeg ikke den store "tilbudsjæger" når vi turister og det har ikke min store interesse at støve gennem diverse butikker. Jeg har det fint med at være "hunde- og kameraholder", så kan jeg få de billeder jeg ønsker og de andre kunne så shoppe og kigge på deres facon, helt fint med mig.

SEJLTUR & SVØMMETURE

Det var svært at komme op af vandet igen...Det var SÅ skønt!
Wolfgangsee

Sejltur_på_Wolfgangsee
Wolfgangsee,
                         Österreich

Wolfgangsee

Det er til at forstå hvorfor området omkring Wolfgangsee er så eftertragtet - der er bare SÅ smukt... og den gamle danske klassiker "Sommer i Tyrol" med bl.a. Dirch Passer & Susse Wold ER faktisk optaget ved Wolfgangsee og IKKE i Tyrol.

TOPLITZ SØEN

HVAD ØSTRIG ELLERS BØD PÅ

TURISME I ØSTRIG

Blev der gemt guld i søen?
Toplitzsee_Oberösterreich
Kai er historisk interesseret og holder magasinet Historie og har mange bøger om d. 2 verdenskrig og så kan man jo ikke undgå at læse om Toplitz søen i det bjergrige landskab i Oberösterreich.
Toplitz_søen
Vi havde parkeret bilen ved Grundlsee og gik så gennem skoven de sidste 1.5 km, en smuk og imponerende tur. Vi tog så turen af grusvejen derfra og det var en endnu mere imponerende tur...
Grundlsee_Oberösterreich
Grundlsee
Det var imponerende da vi endelig stod ved Toplitz søen og det er til at forstå hvorfor søen blev valgt, efter d. 2. verdenskrig, til at gemme guld og andre kostbarheder. Det ER en sø som er gemt godt af vejen for nysgerrige blikke!
Toplitzsee_Oberösterreich
LÆS OM TOPLITZ PÅ DYK.DK
Østrigs geografiske midtpunkt
Bad Aussee
Bad AusseePå vej til Toplitz søen, så jeg et seværdighedsskilt om Østrig's geografiske midtpunkt og det måtte da undersøges nærmere...

Det viste sig at være i den smukke by Bad Aussee, en smuk gammel bjergby i Oberösterreich, tæt ved Toplitz søen som vi lige havde besøgt.
Bad_Aussee_Oberösterreich
Det er et imponerende bjerglandsskab man mødes af i Oberösterreich omkring Bad Aussee!
Oberoesterreich ...stadig med sne på toppen...


NUSSENSEE VED BAD ISCHL
Nussensee-Bad_Ischgl_Salzkammergut
Godt oppe i højderne over Bad Ischl fandt vi en rigtig perle. En lille sø der var helt særegen, Nussensee!

Kommer du til området, så besøg Nussensee og husk badetøjet og madkurven - der er så skønt deroppe. Turisme i fred og ro!

St.Gilgen am Wolfgangsee
                   2019
Sankt Gilgen er en rigtig hyggelig by er nem at komme til, enten med bil eller på cykel. Jeg vil nok foretrække cyklen, for så for man alle de gratis glæder med langs søen fra Camping Birkenstrand, hvor vi boede. De gratis glæder lærte vi hurtigt at sætte pris på i år i Østrig, for det var vores helt klare indtryk at gebyr gribben havde været i sving i det smukke land.
Camping Birkenstrand Vi brugte meget tid i den skønne sø!

I forhold til 2011 var der skruet gevaldigt op for priserne ved seværdighederne
. Alene i St.Gilgen skulle vi betale 50 Euro for at komme op i højderne over byen og søen, hvilket svarer til ca. 360 danske kroner. Det ville vi simpelthen ikke betale.

Sammenlignet med at prisen var den halve for leje af elektrobåd på Wolfgangsee 25 euro (op til 5 personer), så syntes vi nu nok at prisen for "en flyvetur" ikke var rimelig.

I TV-Avisen havde jeg set et indslag med at kinesisk turisme ved Østrig kendte seværdigheder var steget markant, og det kunne vi også se og mærke...

Når en guide med sit følge kom ned gennem gaden, så måtte alle andre vige til side, for når følget havde fået besked på at følge guiden og gruppen, skulle dette tages meget bogstaveligt.

Det siger meget når reklame bannere for seværdigheder i et land som Østrig, nu også kommer med tekstning på kinesisk.


HALLSTATT
var et stort ønske på turkortet:
Jeg (Mona) kørte til Hallstatt, fordi jeg rigtig gerne ville opleve byen på kanten af den smukke Hallstättersee
.

Da jeg kom allerede først på formiddagen var byen allerede PAKKET med biler og turister og jeg magtede ikke at kæmpe i varmen med at finde en p-plads.

Turismen i Hallstatt har tidligere været omtalt i TV-Avisen og jeg må sige at det holdt stik. Det var voldsomt og Hallstatt måtte vente til en anden gang...
 SÅ GÅR DET MOD NORDVEST MED RHINEN SOM MÅL
 

Det var nærmest som om vi havde haft en særaftale med vejrguderne. Vi ankom til Østrig, hvorefter det blev det skønneste sommervejr og da vi rejste igen, blev det skidt vejr igen...
Regnvejret endte nord for München og jo tættere vi kom på Rhinen, jo mere sol og sommer fik vi med i "pakken".
Campingpark_Sonneneck_Juli_2019 Det var vores 4. besøg på Sonneneck, - Gitte & Jørgens 2. besøg. Vi er vilde med udsigten og det viste sig at være et godt valg at komme lidt længere væk fra midten af pladsen, i "Koblenz-enden", hvilket betød mere fred og ro fra pool, legeplads og trafik generelt.
Vandkantsplads_til_RhinenI 2020 har vi valgt at tage tilbage til Sonneneck og bruge vores sommerferie på kanten af Rhinen nok engang. Der er stadig rigtig meget vi gerne vil se og så nyder vi at have dage hvor vi ikke laver andet end at "kontrollere" skibstrafikken på floden.
 
BYEN PÅ HJØRNET - KOBLENZ
BYEN I SVINGET - BOPPARD

Deutche-Eck_KoblenzDa vi kom til Spay/Boppard for nok engang at bo på den skønne plads Sonneneck i Spay ved Boppard, blev vi mødt med ekstrem sol og varme - op mod og over 40 graders varme som tog lidt af pippet fra os og vores lyst til at turiste.

Vi fik udleveret busbillet af campingpladsen, så vi frit kunne benytte bussen som holder lige udenfor pladsen og så nemt komme ind til Koblenz uden at skulle bekymre os om at finde en p-plads... men det blev det så ikke til i 2019.


Koblenz-Feuerwehr

Brandbåden fra Koblenz rykkede ud, men heldigvis kun for at vise sig lidt frem...
Koblenz_Feuerwehr

Campingpark_Sonneneck Vi har dog besøgt området flere gange tidligere og det fremgår af vores hjemmeside gennem årerne (Oplevelser & Camping i Europa) og vi planlægger at tage tilbage til Campingpark Sonneneck i 2020.

Følg dette link for at læse om Koblenz fra tidligere besøg

Gedeonseck-Boppard

Campingpark_Sonneneck
Nu havde solen skinnet fra en skyfri himmel i hele ugen, men dagen før vi skulle hjem ville jeg en tur op til Gedeonseck for at tage billeder med et nyt kamera....og det blev så i regnvejr... Man skal ikke altid udsætte til i morgen, hvad man kan gøre i dag.

Boppard-am-Rhein-2019


Boppard_Am_RheinVi har  besøgt Campingpark Sonneneck og Boppard flere gange, og vi tager turen igen i 2020.

Følg dette link for at læse om Boppard fra tidligere besøg