Sønderborg & grænselandetByen Sønderborg, dens historie og øen Als, er en del af Danmark som fascinerer mig meget.

Der er utroligt smukt og meget alsidigt og så er det en ø med en dramatisk historie og byen blev næsten jævnet med jorden i Krigen 1864, som blev så dyr for Danmark, både i menneskeliv og tabt land.

Sønderborg Slot

Jeg (Mona) var taget på tur til Sønderborg Camping sammen med andre medlemmer af facebook gruppen for Caravelair & Sterckeman, og det var rigtig hyggeligt.

Caravelair med bannerflag
Tak til Campingagenten for at sende bl.a. banneret til Sønderborg Camping.

Kai var taget på sin årlige udenlandstur på motorcykel sammen med en kammerat og han hyggede sig også gevaldigt....

SønderborgFørst kunne vi betragte de smukke gamle skibe i Sønderborgs havn, og der var rigtig mange skibe at kigge på...
Rum Regatta 2019

        RUM REGATTA 2019

I Kristi Himmelfartsdagene 30. Maj - 2. Juni løb den årlige regatta for ældre sejlskibe af stablen i Flensburg og mange af skibene havde afsejling fra Sønderborg, så der var masser af se på for vi turister...
Rum Regatta i Flensborg 2019Da vi kom til Flensborg Havn var skibene endnu ikke ankommet, men der var masser af liv på havnen!

Rum Regatta Flensborg 2019

Rum Regatta 2019Rum
                Regatta 2019

UDSIGTEN OPPE FRA HOTEL ALSIK

Sønderborg-Hotel AlsikAlsik-Sønderborg

Hotel-Alsik
                Sønderborg


En gratis fornøjelse af de enestående, er altså udsigten fra Hotel Alsik ved Chr.X's bro.

Mellem 16. og 17. etage har man etableret en lavloftet ekstra etage, udelukkende for udsigtens skyld. Det er gratis at komme derop, men man skal booke sig ind på forhånd.
Sønderborg-2014
I 2014 besøgte vi Sønderborg første gang, og dengang var Hotel Alsik endnu ikke bygget. Hotellet kunne næsten ikke være mere "frisk fra fad", da Sønderborg igen blev besøgt i dagene 25. Maj - 2. Juni 2019, for hotellet blev indviet i begyndelsen af Maj måned 2019.

Sønderborg_SlotSønderborg Slot med lidt genskær fra panserglasset fra udsigtsetagen mellem 16. og 17. etage på Hotel Alsik ved Chr.X's bro som krydser Alssund og forbinder Als med Jylland..
Sønderborg - Alssund
Dybøl Mølleherover: Alssundbroen med motorvejen

tv. Dybøl Mølle fotograferet fra Hotel Alsik.

RUNDT PÅ ALS - KEGNÆS OG FYRET
RUNDT PÅ ALS - MOMMARK

Kegnæs Fyr

Kegnæs Fyr 65 trin til toppen, de sidste meget stejle, men så får man sig også en udsigt uden lige.

Man kan se til Ærø og Tyskland og næsten se hvad campisterne på Drejby Strand Camping går og laver.

Fra Kegnæs har man altid haft en god mulighed for at overvåge det sydfynske ø-hav og farvandet mod Tyskland.
Kegnæs Fyr på Sydals

LÆS OM KEGNÆS PÅ WIKIPEDIA
Kegnæs_Fyrstation
 

  Mommark
En lille, men meget hyggelig by,

Det er hvad man serveres for i Mommark. Nærmeste "større" by, er Fynshav, hvor man kan sejle til Bøjden på Fyn, den færge som man kan se ankomme og afsejle, hvis man bor på  CampOne Bøjden Strand.

Mommark
Der er rigtig hyggeligt på havnen i den lille by Mommark, på østsiden af Als.

Campingpladsen og et SDU Universitet med henblik på det maritime erhvervsliv, er helt sikker med til at puste liv i den lille gamle fiskerby, et fiskeri som der nok ikke er meget af mere...
LÆS OM MOMMARK PÅ WIKIPEDIA

Mommark
  Der er meget smukt ved Mommark!
Mommark

PÅ VAGT LANGS VANDET - GENDARMSTIEN
SØNDERBORG CAMPING
  Campingliv på Sønderborg
                   Camping
Jeg boede på Sønderborg Camping og med nogle uforventede ups'er så var det en god oplevelse...

Med hensyn til trafikken, var der mere støj end forventet, men ikke i en grad så det var generende - dette gjorde sig dog ikke gældende for støjen fra tennisklubben og de baner, som jeg boede lige overfor.

Der blev spillet tennis i rigtig mange timer om dagen og der var meget larm med råb og skrig fra spillerne og når man starter med at træne klokken 6.30 om morgenen, så bliver jeg som campist en smule irriteret.

Når disse ærgelser så ytres, skal det samtidig siges at service, vedlighold og venligheden fra værtsparret, var helt fantastisk og jeg kommer meget gerne igen en anden gang, blot med en anden plads end nr. 16 ;)
Vejret viste sig ikke fra sin bedste side hele tiden og det endte da også med at jeg måtte sætte vores lille Kampa Rapid Air 260 luft telt op. det var ikke ret meget Isabella Shadow vejr.
Campingliv på
                   Sønderborg_Camping


Marina Sønderborg 
Jeg holder rigtig meget af at stå tidligt op og snuppe morgentur (med eller uden vores hund) med kameraet over skulderen og dette fik jeg også gjort flere gange da jeg besøgte Sønderborg og campingpladsen...