camping-freizetinsel-bad-abbachPå gå-tur ind til Bad Abbach

Essing-bayern Essing & Main-Donau kanal

Kelheim-Altestadt-Aug-2016Alte-Stadt i Kelheim

Bad-Abbach
Indenfor relativt kort afstand finder man de byerne Regensburg, Kelheim, Essing og Riedenburg.

Vi boede på Camping Freizeitinsel i Bad Abbach, 16 km fra Regensburg. Et område af Tyskland som vi ikke kendte til forhånd, og et område som overraskede os meget positivt.

Smut selv en tur til det sydøstlige Tyskland
Bad-Abbach             Heinrichturm i Bad Abbach
Bad-Abbach

VI har nu besøgt områder ved Donau et par gange og begge gange har det overrasket mig, hvor lidt trafik der er på den store flod, sammenlignet med f.eks Mosel, Rhinen og Neckar...
Den gamle bydel i Bad Abbach skuffede os... Det var tydeligt at byen, trods det meget velholdte ydre, havde lidt "butiks-døden". Der var intet liv i gågaden og mange butikker havde drejet nøglen om... Der er rigtig ærgeligt...med Riedenburg var der ikke meget anderledes... Heldigvis var der liv i Kelheim.. :)
Icecream-Kiwi-Special-Bad-Abbach
Kiwi-Special med en Jordbær Drøm i baggrunden...indbegrebet af sommer og ferie i skøn harmoni
Reidenburg                                Riedenburg
                                                              REGENSBURG
                                                  ESSING
Regensburg er den 4. største by i den tyske delstat Bayern, efter byerne München, Nürenberg og Augsburg. I mange år har byen været hjemsted for fysrstefamilien Thurn und Taxis, som bor på det meget store slot, St. Emmeram, som er et forhenværende kloster.

Regensburg-with-dog
Vi var rigtig glade for at have medbragt vores "klapvogn" til Asta... Ikke nok med at det var en meget var og solrig dag, så blev byen hurtigt fyldt godt op med turister...
Regensburg er en meget imponerende by, men hånden på hjertet? Så var den for stor for os...

Da vi trådte ud fra banegården, gippede det noget i mig...

Der stod kampklædt politi i et stort antal og med tanke på skud-dramaet kort tid tidligere i München, kunne jeg ikke lade være med at "kigge mig over skuldrerne" oftere end normalt og kigge lidt mere på mennesker end normalt, mens vi gik rundt i gaderne. Det viste sig dog senere, at der skulle spilles en forboldkamp i byen, hvad der herhjemme ville betegnes som en "høj-risiko" kamp, men det vidste vi jo ikke noget om da vi ankom. Dette fandt vi først ud af da vi skulle tilbage til campingpladsen...

Et godt staldtips:
Kommer man i egen bil til Regensburg, kan man med fordel parkere i P-Huset ved banegården... Der er masser af plads og ovenover P-Huset finder man et stor butikscenter og på 5 minutter er man nede i "Alte Stadt"
RegensburgI mange tyske byer møder man disse menneske-statuer og de er altid imponerende og de får altid en skilling af af os..

RegensburgRegensburg
___________________

RegensburgEn pudsighed om billedet herover ved det gl. Rådhus:

Jeg gik med Asta i hendes trolley og tog nogle hurtige snapshots at byen og damen i den orange bluse, stoppede mig kort tid efter og spurgte om hun måtte tage nogle billeder af Asta og hende "klapvogn", som hun så ville vise hendes datter hjemme i Rusland.

Det fik hun selvfølgelig lov til..

____________________

Regensburg_Skt_Peter_DomkircheSkt. Peter Domkirken set fra vandsiden... Det var et flot syn.
Regensburg
Vi var på en sejltur på Donau, inde i Regensburg. Vi havde valgt den tur på en time, fremfor den den på 3 timer, som kaldtes "Den historiske".
Regensburg
Vores sejltur var faktisk ikke videre interessant - det overraskede os at der var så meget industri at kigge på, mens vi sejlede, men igen... Regensburg er jo ikke blot et glansbillede og et friluftsmuseum, men en industri by som skal fungere med Donau som en stor transportvej.

               FYRSTEFAMILIEN & REGENSBURG

RegensburgJeg tog selv ind til Regensburg for at se St. Emmeram slottet og til sidst var jeg ved at være desparat... Gang på gang viste det sig at der var divergerende opfattelser af vej systemet, GPS og den gamle by-del imellem...så jeg kom virkelig på en opgave for at finde frem til slottet.

Jeg fik dog slet ikke set slottet indefra.

Det viste sig at der ikke måtte fotograferes på den guidede tur til 13.50 Euro, men at man bagefter kunne købe en bog med alle de billeder jeg ikke selv måtte tage....til 60 Euro... Så blev jeg stædig og blev enig med mig selv om at "Slot måtte være Slot"....men Parken MÅTTE det da være muligt at se?? Nope...det var det heller ikke... så jeg tænkte "rend og hop" og så kørte jeg tilbage til campingpladsen...

LINK TIL THURN UND TAXIS

           "DEN KONGELIGE VILLA" I REGENSBURG
Regensburg
Om ferieboligen "Den Kongelige Villa"

Kong Maximilian Joseph II af Bayern (far til Dronning Elisabeth af Preussen - læs mere her), byggede i det 19. århundrede villaen, som en "Statement".

Regensburg, som tidligere havde været en "Fri-by", som Venedig og Firenze, men var nu en del af det bayerske kongerige, men i 1810 blev byen officielt indlemmet i Bayern.

Det lille slot blev bygget på kanten af Donau, ikke blot som et "show-off", men også for at fortælle at Regensburg nu ikke "blot var en lille provinsby", men en vigtig del af det bayerske rige, på et tidspunkt hvor der opstod store ændringer rundt om i Europa i Napoleons-tiden. Som bolig blev bygningen dog aldrig nogen succes og blev højest brugt af den bayerske konge højest 10 dage og er i dag brugt af bystyret i Regensburg som kontorbygning.
Lille Essing med de imponerende omgivelser!
EssingVi ledte efter den bugtede træbro over Main-Donau kanalen, og kørte ind på en lille lokal tankstation i byen Essing.... Den gamle dame spurgte mig om det var den gamle eller nye bro som vi ledte efter... "Begge to", svarede jeg nok så kækt og så startede vi ud med "den gamle".... og sikken et syn der ventede os. Med sol, sommer og sådan et sceneri...så bliver man "glad i låget" over at være på ferie...
Essing-donau-main-donau-kanalPå billedet her, ses det tydeligt hvordan Donau er delt i to. Selve Donau og Main-Donau kanal, som vi blandt boede ud til i 2013, da vi besøgte Bamberg, længere nordpå... Byen Essing ligger ved breden af Main-Donau Kanal.

LINK OM BAMBERG og CAMPING INSEL BUG

EssingPå den lille markedplads, blev vi mødt at byporten med en træbro på den anden siden....
"vi måtte da lige undersøge det nærmere" og så blev vi mødt at et syn, som på billedet herover...

Vi fandt senere træbroen, som er den længste træbro i Europa (193 m. spændvidde) over Altmühl og Main-Donau kanalen, som vi oprindeligt ledte efter og DET var en særpræget en af slagsen...
Essing
Essing
__________________________

Essing
På vej til borgen, højt over Essing, mødte vi denne gamle campingvogn, som vi bare fik sådan en lyst til at "grave fri". Det kan godt være at vegetationen var groet op omkring den gamle campingvogn, men det holdt tilsyneladende helt tørt og var beskyttet mod vejr og vind...
Essing-Randeck
Essing-Randeck-Burg-Ruin
Asta er lige i hælene på sin farmand på Randeck ruinen...


Essing
     BORG RUINEN RANDECK
Essing-Randeck
herover: kilde wikipedia

Højt over Essing kunne vi ses den gamle borgruin Randeck og den måtte vi da se...


Vi kørte derop, betalte 2 Euro og fik udleveret nøglen til borgen.... Det var da billigt ikke? meeeen der skulle nu lidt restaurering til for at den igen blev beboelig... :)
Randerck-Burg-Ruin
Randeck borgen blev bygget i 1100-tallet. I 30-års krigen (1618-1648 ) blev borgen ødelagt af de svenske tropper.
Randeck-Burg-Ruin-Essing
                                              RIEDENSBURG
                                                KELHEIM
I hjertet af Altmühltal...
Riedenburg
Riedenburg
Der var vældigt hyggeligt i Riedenburg, men er man til shopping, er der ikke det store udvalg.

Dog gjorde vi et par rigtig gode handler med Rieker sko til os begge to.

Riedenburg er byen hvor man finder slottet Rosenburg, hvor der blandt andet er opvisning med ørne. Dette fik vi ikke set, for vi havde Asta med og hun var ikke velkommen på Rosenburg.
LINK TIL SLOTTET
Schloss_RosenburgSchloss Rosenburg
knejser stolt højt over Riedenburg
Riedenburg
Riedenburg
Riedenburg
Riedenburg
Vi ankom til Riedenburg omkring kl.11.00 om formiddagen, men enten var butikker lukkede eller også var der middagslukket på torvet...det fandt vi aldrig ud af... Nærmest ingen trafik eller "leben"...
KelheimKelheim
billedet herover - kilde wikipedia
KelheimKelheim var næsten som to byer i en...

Et par dage før disse billeder blev taget, var vi i Kelheim, men i den nye del...
Indenfor de gamle byporte osede det af charme og hygge, ørgeligt var det dog at selve byen torv var gravet op, for at der skulle laves "et eller andet" rørarbejde... men det skal bestemt ikke komme Kelheim til skade... der var rigtig rart at være...Kelheim
Herover: Det Gamle Rådhus i Kelheim

KelheimHerover: På vej ind i det gamle smukke Kelheim
Kelheim"Tour-toget" starter ved havnen overfor den gamle bydel, så vidt vi kunne skønne, varer turen en times tid.

LIDT HISTORIE

På torvet  i Kelheim var der rejst en statue af Kong Ludwig 1. af Bayern...

Kong Ludwig 1. af Bayern
______________

Ludvig 1. var positivt indstillet over for tidens liberale tanker og støttede den græske frihedskamp. I 1832 blev hans søn Otto valgt til græsk konge.

Siden førte Ludvig 1. en mere reaktionær politisk linje med voksende opposition i befolkningen til følge.

Sammen med den almindelige uvilje mod hans elskerinde, Lola Montez, førte dette til, at han under Martsrevolutionen i 1848 måtte abdicere til fordel for sin søn Maximilian 2. Josef, som iøvrigt er far til Dronning Elisabeth af Preussen.

LINK TIL VORES SIDE OM:


ved Koblenz